ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Et fiyatları 10 milyonu bulacak

Et fiyatları 10 milyonu bulacak
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 17.08
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 17.08

Doların yüksek seyretmesi canlı hayvan ihracatını artırırken, Kasaplar Odası Başkanı Yılmaz İsaoğlu, üç ay sonra iç piyasada canlı hayvan sıkıntısının baş göstereceğini belirterek, et fiyatlarının da yükseleceğini açıkladı.

Uzun zaman hareket görülmeyen canlı hayvan ihracatının serbest kurla birlikte arttığına dikkat çeken İsaoğlu, iç piyasadaki talebin karşılanamadığını belirterek, bunun ileride büyük sıkıntılara yol açacağını söyledi. Beyrut, Suudi Arabistan ve Lübnan’a canlı hayvan ihracatı yapıldığını hatırlatan İsaoğlu, “Doların artmasıyla birlikte duran ihracat canlandı. Şu an bu ülkelere canlı hayvan ihracatı yapılıyor, ihracat iyi durumda, ancak bu kez iç piyasada canlı hayvan sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Bu durum ilerisi için tehlikeli. Önlem alınması gerek” dedi.

İç piyasanın canlı hayvan ihtiyacı tamamlanana kadar ihracatın durdurulması gerektiğini vurgulayan İsaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu gidişle iç piyasada canlı koyun kalmayacak ve aşırı bir talep olacağından et fiyatları çok yükselecek. Önlem alınmadığı takdirde uzak değil, en geç üç ay sonra sıkıntıyı yaşayacağız. Zaten et pahalı olduğu için insanlar yiyemez oldu. Satışlar üçte bire düştü. Etin kilosu 10 milyon liradan seyrederse kimse alamaz. Bu meslek artık yapılamaz olur. Bu nedenle ihracat durdurulmalı ve iç piyasanın talebi karşılanıncaya kadar ihracata izin verilmemeli” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *