ANASAYFA arrow right Yaşam

Esnafın yüzde 85’i OSB’ye tek vardiya olarak çalışıyor

Esnafın yüzde 85’i OSB’ye tek vardiya olarak çalışıyor
YAYINLAMA: 30 Mayıs 2021 / 19.38
GÜNCELLEME: 30 Mayıs 2021 / 19.57
Gaziantep Servisçileri Odası Başkanı İsmet Özcan, verilecek 5 bin liralık hibenin esnafa nefes aldıracağını belirtti.

Belediyelerin esnafa destek verdiğini kaydeden Özcan, “Yerel ölçekte destekler veriliyor. Şahinbey Belediyesi, ilçede oturan esnafa toplam 4 bin 500 lira, sürücülere ise 2 bin lira, Büyükşehir Belediyesi bin 500 lira ve Şehitkamil Belediyesi ise 3 kez gıda kolisi yardımında bulundu” değerlendirmesini yaptı. 

Kent genelinde korsan servislerin denetlendiğini ifade eden Özcan, “Gaziantep Valimizin talimatları doğrultusunda korsan servislere yönelik denetimler başladı. Yapılan denetimlerde bağlanan araçların yerine esnafımız çalışmaya başladı. Şu anda esnafımız yüzde 85’i iş sahibi oldu. Bu konuda Valimiz başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Özcan, hibe desteğinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederken, “Verilecek olan hibe desteği esnafın yarasına merhem olacak. Hiç olmazsa birikmiş borçlarımızı ödeyeceğiz. Verilecek olan 5 bin lira esnafımıza nefes aldıracak. Ancak bu desteğin sürekliliği bizim önemlidir. Çünkü pandemi süreci başlayalı 14 ay oldu, ancak okulların kapalı olması 2 sezonu bulacak. Dolayısıyla bu süreçte çok iş yapamadık” açıklamasında bulundu.

Başkan Özcan, “Pandemi süreci birçok sektörü ve esnafı mağdur etti, ancak en fazla zarar gören ilk 5 meslek grubu içerisinde yer alıyoruz. Esnafımızın yüzde 85’i OSB’ye ve tek vardiya olarak çalışıyor. Biz bununla da mutluyuz. Hiç olmazsa sabah kalktığımız gidecek bir işimiz var. 5 bin lira hibe iyi bir para ama işlerimiz açılıncaya kadar bu desteğin sürekli olması lazım. Her ay 5 bin lira olması şart değil, bin 500, 2 bin ya da 1000 lira da olur. Esnaf, alacağı parayla faturalarını veya kirasını öder” şeklinde konuştu. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *