ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Esnafın yüzde 25’i kredi ödemelerini aksatıyor

Esnafın yüzde 25’i kredi ödemelerini aksatıyor
YAYINLAMA: 22 Şubat 2021 / 13.25
GÜNCELLEME: 22 Şubat 2021 / 13.25

Esnafa kredi veren tek kooperatif olan Merkez Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin Halk Bankası’na borcunun bulunmadığı belirtilerek, esnafa yüzde 55 faiz ile kredi vermeye devam edildiği kaydedildi. Bu arada ortakların yüzde 25’nin taksitlerini aksattığı belirtilirken, Bağ-Kur’a borcu olanlara da kredi verilmediğine dikkat çekildi.

Merkez Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin üç yıldan bu yana başkanlığını yürüten Hacı Aksu işlerinin yoğunluğu nedeniyle görevinden ayrılınca yerine Mustafa Akalın başkan seçildi. Akalın, kooperatif yönetim seçiminin 4 yılda bir yapıldığını belirterek, “ 4 Ay önce yapılan seçimlerle yeni yönetim görev geldi. Başkanlık görevine Hacı Aksu getirildi. Ancak Aksu işlerinin yoğun olduğundan dolayı başkanlık görevini iki hafta önce bıraktı. Aksu’nun ayrılmasıyla yönetim kurulu, beni seçti. Başkan vekilliklerine Settar Kıratlı ve Edip Özçubukçu. müdürlük görevine ise ismet Özay getirildi. Kooperatifimizin halen 5 bin 150 üyesi bulunuyor” dedi.

Kooperatif olarak Halk Bankasına borçlarının olmadığını, bu nedenle istedikleri zaman kredi alabildiklerini söyleyen Akalın, “Kredi almak isteyen üyelere (ortak) 5 milyar lira kredi veriyoruz. Yıllık yüzde 55 faiz uygulaması var. Üyelerimizin yaklaşık yüzde 25’i yaşanan ekonomik krizden dolayı borçlarını ödeyemedi. Ancak borçlu olan üyelerimiz bu ayın sonuna kadar müracaat etmeleri halinde borçlarını 18 ay taksitlendirebilecekler. Bağ- Kur’a borcu- olanlara kredi vermiyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *