ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Esnafın öfkesi dinmiyor

Esnafın öfkesi dinmiyor
YAYINLAMA: 12 Kasım 2020 / 12.49
GÜNCELLEME: 12 Kasım 2020 / 12.49
Gaziantep Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nden aldıkları krediyi geri ödemelerine rağmen borçlarından düşülmeyen bu yüzden de aldıkları kredinin 5-6 kat fazlasına borçlandırılan esnafın tepkisi sürüyor. Kooperatifin eski yönetimi ve muhasebecisi İbrahim Kalkan hakkında açılan davayı takip eden esnaf, sanıklara en ağır ceza verilmesini istiyor.

Konuyla ilgili olarak Sabah’a konuşan Ahmet Kılıç, ekmek parasına muhtaç durumda olduğunu belirterek, “Borcum 2 milyardı. Esnaftan borç para alarak kredi borcumu kapattım. Şimdi bana 8 milyar borç çıkarıyorlar. Eski kooperatif başkanı Asım Meriç, kredi borcumu öderken gördü. Bizler perişan haldeyiz, niçin böyle yapıyorlar? Ekmeğe muhtaç durumdayız. Bizim gibi insanların dolandırılması insanlığa sığar mı? Adalet istiyoruz” diye konuştu.

Akif Ulaştı, bankadan aldığı krediyi 4 taksit yerine 3 taksitte ödeyip kapattığını belirterek, karşılığında banka tarafından kendisine ‘borcu yoktur’ belgesi verildiğini söylerken, “Şimdi 250 milyon lira borcum olduğu bildirildi. Elimde ‘borcu yoktur’ belgesi var, bana borç çıkarıyorlar” diye tepki gösterdi.

Abuk Sadıç, parayı kooperatif başkanı Mahmut Özbirecikli’ye ödediğini söylerken, “2 Milyar civarında borcumu direkt Özbirecikli’ye ödedim” dedi. Sadıç, “Daha sonra evime gelen yazıda borcumun 3 milyar olduğu yazılıydı. Bunu görünce şok oldum” dedi.

Aldığı krediyi ödemesine rağmen tekrar borçlu çıkarıldığını söyleyen Evliya Mazanoğlu’nun durumu da diğerlerinden farklı değil. Kooperatiften bir milyar 750 milyon lira kredi aldığını söyleyen Mazanoğlu, “Tapumu kendilerine vermiştim. Borcumu ödedim, sonradan bana bir milyar 750 milyon lira borç geldi. Kredi aldığıma bin pişman oldum” şeklinde konuştu.

Mağdur olan esnaftan Galip Sökücü farklı bir iddiada bulunarak, bankanın da bu işin içinde olduğunu ileri sürdü. Sökücü, “Banka da bu işin içinde. Çünkü önce borcumuzu bankaya öderdik. Daha sonra bankadaki memur Esnaf Kredi Kooperatifine götürün dedi. Mahkemedeki ifademde bunu açıkça söyledim. Şu anda borcum olmamasına rağmen 3 milyar 800 milyon lira borçlu görünüyorum” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *