ANASAYFA arrow right Yaşam

Esnafın; maske, sosyal mesafe ve hijyene uymasını istiyoruz

Esnafın; maske, sosyal mesafe ve hijyene uymasını istiyoruz
YAYINLAMA: 06 Kasım 2020 / 19.01
GÜNCELLEME: 13 Kasım 2020 / 21.28
Gaziantep Lokantacılar Baklavacılar, Pastacılar Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine harfiyen uyulması gerektiğinin altını çizdi. “Esnafımızın; maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymasını istiyoruz” ifadelerini kullandı

Kurallara uyan kadar uymayanlarında bulunduğunu kaydeden Başkan Bayrakçı, “Daha çok kırsal kesimlerde kurallara uyulmadığını görüyoruz. Oda olarak çok cezai işleme girmek istemiyoruz. Çünkü esnafımızın işlerinde düşüş olduğundan cezai işleme girmesini istemiyoruz ama denetimleri sıklaştıracağız. Kurallara uymayan işletmelere 3 bin 150 TL cezai işlem uygulanıyor, hatta bu cezalar  işyeri kapatmaya kadar uzanabilir” ifadelerini kullandı.

Esnafımızın ve vatandaşlarımız bazı kuralları gevşettiğini görüyoruz

Resmi kurumların dışında oda olarak da denetimlere çıktıklarını belirten Bayrakçı, “Ama son zamanlarda esnafımızın ve vatandaşlarımız bazı kuralları gevşettiğini görüyoruz. Bu da şehrimizde vaka sayıların artmasına neden oluyor. Bu konuda geçen hafta Şahinbey Kaymakamlığında ciddi bir toplantı yapıldı. Esnafımızın, daha ciddi bir şekilde uyarılması ve kurallara riayet edilmesi noktasında hem fikir olduk. Biz de gerek sosyal medyada, gerek SMS yoluyla üyelerimize bildirdik. Ceza yememeleri için kurallara uymalılar” diye açıklamada bulundu.

Gaziantep’in bir hikayesi var

Kente gelen turist sayısında düşüş olmasına karşın diğer illere göre iyi durumda olduğunu vurgulayan Bayrakçı, “Şehrimize gelen turist sayısında düşüş var ancak yerli vatandaşlarımızla gidermeye çalışıyoruz. Kentimiz hem ticaret hem sanayi de hem de sosyal alanda öncü bir kent konumunda bulunuyor. Her zaman Gaziantep’in bir hikayesi olduğundan bahsediyoruz. İnşallah güzel bir çalışma ile iyi yerlere gelmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bu zor günleri birlikte el ele vererek atlatacağız

Fiyat tarifelerine değinen Gaziantep Lokantacılar Baklavacılar, Pastacılar Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tüm halkımızı ilgilendiren zamlar yapılıyor. Dolarla alınmayan ürünlerde bile zamlar söz konusu. Tabi bu esnafımızı etkiliyor. Bu zor günleri birlikte el ele vererek atlatacağız. Biraz fedakarlık yapmamız lazım. Çoğu esnafımız fiyat tarifelerine uyuyor ama uymayanlar da çok. Çünkü tarifeleri ciddi bir süzgeçten geçiriyoruz. O nedenle mutlaka fiyat tarifesine uyulmasını, müşterilerin de fiyat tarifesini istemesini istiyoruz.” Hüseyin Karataş

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *