ANASAYFA arrow right Ekonomi

Esnafın işleri iyi ancak gider fazla

Esnafın işleri iyi ancak gider fazla
YAYINLAMA: 06 Ağustos 2021 / 21.01
GÜNCELLEME: 06 Ağustos 2021 / 21.10
Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili Ünal Akdoğan, tüm ticari araçlara ÖTV indirimi uygulanmasını istedi

Esnafın işlerinin iyi ancak giderlerin fazla olduğunu dile getiren Başkan Akdoğan, “Esnafın işleri iyi, ama lastik fiyatları, mazot, araç pullarımız, sigortalarımız arttı. Yani gelir gideri karşılayamaz oldu” ifadelerini kullandı.

Tüm ticari araçlara ÖTV indirimi istiyoruz

Akdoğan, “Hükümet, yaklaşık 5 yıl önce ticari araçlara yönelik ÖTV indirimi uyguladı. “ÖTV indirimi ile birlikte araçlarımızı yeniledik, yenilediğimiz araçlarla vatandaşımıza kaliteli hizmet verdik. Bu süre zarfında araçlarımız eskidi ve araçlar fiyatları da 2-3 katlandı. Dolayısıyla şehirlerarası, uluslararası nakliye araçları dahil olmak üzere tüm ticari araçlara yönelik yeniden bir ÖTV indirimi getirilmesini talep ediyoruz. Eğer ÖTV indirimi uygulanırsa hem vatandaşımıza daha iyi ve kaliteli hizmet sunacağız hem de ikinci el araç piyasası canlanacak” dedi.

Havada uçana, denizdekilere ÖTV yok, ama kara yollarındaki araçlara var

Akaryakıtta da ÖTV indirimi isteyen Başkan Akdoğan, “Bir zamanlar akaryakıtta ÖTV indiriminin uygulanmasını istemiştik. Bu talebimizi her zaman dile getirdik. Havada uçana, denizdekilere ÖTV yok, ama kara yollarındaki araçlara var. Devletimiz bu işleri ve esnafın durumunu bizden iyi biliyor. Tüm esnafımız devletine bağlıdır, çürük elma olmaz. O nedenle çürük elma olmayan yerlere devletin katkısı büyük olmalı” şeklinde açıklamada bulundu.

Pandemi döneminde taksi kullananların sayısında bir artış var

Sektöre ve esnafa yönelik bir yıl ötelemeli, faizsiz 50 bin lira can suyu kredisi verilmesi gerektiğini ifade eden Akdoğan, “Bu zorlu süreçte Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri esnafın yanında durdu hem maddi hem de manevi destek verdi. Ayrıca pandemi döneminde taksi kullananların sayısında bir artış var. Bu da kentte bir taksi kültürünün oluştuğunun bir göstergesidir. Salgının başladığı günden itibaren periyodik aralıklarla taksilerimizi günlük veya haftalık olarak dezenfekte ettik, etmeye de devam ediyoruz” değerlendirmesini yaptı. Özer Karınca

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *