ANASAYFA arrow right Güncel

Esnafın hakkını özel okullara yedirmeyeceğiz

Esnafın hakkını özel okullara yedirmeyeceğiz
YAYINLAMA: 12 Eylül 2021 / 19.10
GÜNCELLEME: 12 Eylül 2021 / 19.36
Gaziantep Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan, okulların açılmasının esnafı mutlu ettiğini, okul servislerinde gereken tüm tedbirlerin alındığını belirtti

Özcan, “Şimdiden uyarıyoruz, önümüzdeki sene özel okulları taşımayacağız. Çünkü velilerden 350-400 lira alıyorduk, esnafa sadece 180-200 lira veriyorlardı, bu rakam yeni 220 liraya yükseldi. Biz hakkımızı istiyoruz. Esnafın hakkını özel okullara yedirmeyeceğiz. Özel okullara tavsiyemiz; eğer bizden para talep edeceklerse kendilerine ‘S’ plakalı araç alsınlar” dedi.

Pandemi döneminde işimizin ne kadar kıymetli olduğunu anladık

Okulların açılmasının sevinçle karşılandığını ifade eden Özcan, “Esnafımız okulların açılmasını bayram havasında karşıladı. Kışı geçirdik, ama yediğimiz ayazı unutmadık. Pandemi döneminde işimizin ne kadar kıymetli olduğunu anladık. Yeni eğitim öğretim yılına yönelik tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bizim işimizde ‘Pardon’ yoktur. En küçük hassasiyeti düşünerek hareket ediyoruz. İlk haftalarda mutlaka sıkıntılar olacak, ancak sıkıntı ve eksiklikler zaman içerisinde giderilecek” ifadelerini kullandı.

Velilerimizin içi rahat olsun

Şu anda servislere talebin az olduğunu, ancak ilerleyen zamanlarda talep yoğunluğu yaşanacağını vurgulayan Başkan Özcan, “Okullar ilk açıldığında talep fazla olmaz. Örneğin; 100 öğrencinin 70’i okul başladığında servise gelirken, geriye kalan 30’u sonradan gelir. Pandemi nedeniyle bir tedirginlik var. Ama tüm servislerimiz güvenli. Koltuk sayısı kadar öğrenci taşıyoruz, araçlarımız her gün dezenfekte ediliyor, her an havalandırılıyor, maske, dezenfektan ve ateş ölçer bulunuyor, maskesiz öğrenci almıyoruz. Kısacası Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınması gereken tüm tedbirleri aldık. Velilerimizin içi rahat olsun” açıklamasını yaptı.

Maalesef açıklanan ücretler bizleri tatmin etmedi

Özcan, açıklanan servis ücretlerinin esnafı tatmin etmediğini sözlerine ekledi. “Maalesef açıklanan ücretler tatmin etmedi. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile görüştük, ama talebimiz reddedildi. Şu anda 41 ilden daha ucuz taşıyoruz. En yakın mesafe 230 lira, varsa 90 lira hostes ücreti. Ama en yakın mesafenin 280 lira olması gerekiyordu. Örneğin; 1000 liraya aldığımız araç lastiği 2 bin 500 liraya yükseldi. Giderlerimiz yüzde 100’ün üzerinde zamlandı” diye konuştu.

Öğrenci, servis saatlerine uymalı

Velilere tavsiyelerde bulunan Gaziantep Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Velilerimiz mutlaka çocuğunu götüren servisçi ile tanışsın, cep telefonlarını alsın, aracının ‘S’ plaka olup olmadığını kontrol etsin. Eğer araç ‘S’ plaka ve sürücünün de büyükşehir belediyesinden alınmış özel güzergâh izin belgesi varsa o servisçi güvenlidir. Çünkü kaçak elektrik dahi kullanılmış bile olsa o kişiye izin belgesi vermezler. Öğrencilerin servis saatlerine uymasını istiyoruz. Çünkü esnaf dakikalarla yarışıyor. Bu konuda biraz daha hassas olunmasını talep ediyoruz.” Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *