ANASAYFA arrow right Ekonomi

Esnafın borçları uzun vadeli ertelenmeli ya da silinmeli

Esnafın borçları uzun vadeli ertelenmeli ya da silinmeli
YAYINLAMA: 10 Haziran 2021 / 20.57
GÜNCELLEME: 10 Haziran 2021 / 21.07
Gaziantep Kuaförler Odası Başkanı Mesut Alkava, esnafın kendini toparlamasının iki yıl süreceğini söyledi

Pandemi nedeniyle esnafın 1,5 yıldan beri iş yapamadığını hatırlatan Başkan Alkava, “Normalleşme süreciyle beraber esnafımızın çarkı yeniden dönmeye başladı. Bu anlamda mutluyuz. Çünkü geçmiş günlere göre kıyasla işlerimiz açıldı. 1,5 yıllık zararı karşılayabilmemiz ve ödemelerimizi yapmamız için en az 1-2 yıla ihtiyacımız var. Elektrik ve su faturalarının yanı sıra BAĞKUR-sigorta, maliye borçlarımız birikti” dedi.

Sektörün kendini toparlaması iki yılı bulur

Alkava, sektörün kendisini toparlamasının iki yılı bulacağını açıklarken, “İki yıl içerisinde destek olunursa vergimizi, maliyemizi ve sigorta primlerimizi öderiz, ülke ekonomisine katkı sunmaya ve istihdam yaratmaya devam ederiz. Bu kentte bu sektörden 5 bin kişiye yakın kişi evine ekmek götürüyor. Bu küçümsenecek bir rakam değil. Sadece özel günlerde değil, sürekli hatırlanmak istiyoruz. Çünkü biz insanı güzelleştiriyoruz. İnsanı güzelleştiren bir meslek grubuna daha fazla değer ve önem verilmesi lazım” diye konuştu.

Hibe desteği için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz

Verilen hibe kredilerinin yaraya merhem olduğunu kaydeden Alkava, hibe destekleri için Cumhurbaşkanına teşekkür etti. “Yeni bir yapılandırma çıktı, ama biz borçların ertelenmesini ya da silinmesini bekliyoruz. Yeniden yürümeye başlayalım diyoruz. Devletimizin sektöre el uzatmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı. Özer Karınca

 

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *