ANASAYFA arrow right Güncel

Esnaf, zabıtanın soruna çözüm bulmasını istiyor

Esnaf, zabıtanın soruna çözüm bulmasını istiyor
YAYINLAMA: 14 Şubat 2021 / 18.05
GÜNCELLEME: 14 Şubat 2021 / 19.28
Güvercin besleyenlerin attığı torpil, esnafı ve alış-verişe gelenleri korkutuyor, tedirgin ediyor 

Kentin en işlek caddeleri arasında yerini alan Karagöz Caddesi çevresindeki güvercin besleyenlerin, kuşların daha yükseğe uçması için kullandığı torpil, çevre esnafını, mahalle sakinlerini ve alışverişe gelen insanları korkutuyor, tedirgin ediyor.
Karagöz esnafı ile mahalle sakinleri çevredeki güvercin besleyenlerden şikayetçi. Kuşçuların, akşam saatlerinde evlerinin çatılarında kuşlarını uçurdukları, hatta kuşların daha yükseğe uçması için torpil kullandıkları vurgulanıyor. Bu sorunu son bir yıldan beri her gün yaşadığını söyleyen çarşı esnafı, sorunlarının kuşların uçurulması değil, patlatılan torpil olduğunun altını çiziyor ve ilgili kurumların bu soruna el atıp çözmesini bekliyor.  

İsmini vermek isteyen bir esnaf, “Kuşları genellikle akşam üzeri uçuruyorlar ve torpil atıyorlar. Bu torpilden esnaf kadar çarşıya alışverişe gelen vatandaşlar da korkuyor. Torpil atmadan kuşlarını uçurabilirler, ancak torpil atılması hiç hoş değil, o nedenle bu sorunun çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.  

Hüseyin Aydemir, “Her evin başında kuş uçuruyorlar. Sabah ve akşam rahatsız ediyorlar, hiç kimse de önlem almıyor. Torpil patlatıyorlar ve vatandaşa çok zararı var. Çünkü sokakta geçerken, torpil sesinden dolayı insanlar ‘Bomba mı patladı’ deyip korkuyor, tedirgin oluyor. Bu soruna bir çare bulmaları lazım” şeklinde konuştu. 

Kemal Aydemir, “Kuşçulardan bir sorunumuz yok, ama torpil patlatmasınlar. Çünkü insanlar korkuyor. Torpil atıldığında sanki bomba patlamış gibi oluyor” ifadesini kullanırken, Mehmet Uğur Dikicisoy ise şunları söyledi: “Torpil sesini duyan kadın, çocuk, erkek, genç, yaşlı herkes korkuyor. Esnaf kadar çarşıya alışverişe gelen müşteriler de rahatsız oluyor.”  

Selçuk Koca, “Kuşun daha yükseğe uçması için torpil atıyorlar. Bunu çevredeki 3-4 kuşçu yapıyor. İnsanlar, torpil atıldığında korkuyorlar. Kuşlarını uçurabilirler, ancak torpil atmaları engellenmeli” şeklinde konuşma yaptı. Fatma Karabacak  

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *