ANASAYFA arrow right Yaşam

Esnaf, yollarının asfaltlanmasını istiyor

Esnaf, yollarının asfaltlanmasını istiyor
YAYINLAMA: 08 Ekim 2020 / 20.16
GÜNCELLEME: 09 Ekim 2020 / 12.12
Başpınar yolu üzerinde bulunan Akcanlar Petrol ve Honda Bayisinin bitişiğinde yer alan ve imardan sonraki adı Büyükpınar Mahallesi Büyükpınar sokak olarak değişen mevkideki 11 esnaf, yollarının asfaltlanmamasından dert yandı. 2 yıldan beri mücadele ettiklerini vurgulayan esnaf, kışın yolların köstebek yuvasına döndüğünü, işlerin yarıya yarıya azaldığına dikkat çekti, “Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’den yardım istiyoruz” dedi.

Başpınar yolu üzerindeki Büyükpınar Mahallesi Büyükpınar sokakta bulunan yol 2 yıldan beri asfaltlanmayı bekliyor. Gaziantep’in hem girişi hem de çıkışı konumundaki yerin toz, toprak içerisinde olması Gastronomi kenti Gaziantep’e yakışmazken, Büyükşehir Belediyesi, 11 esnafın evine ekmek götürdüğü mevkiinin hem alt hem de üst kısmındaki yolları asfaltlayıp, burayı asfaltlamaması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Bu durumda şikayetçi olan esnaf, birçok defa başvurmalarına rağmen Büyükşehir Belediyesi’nden olumsuz cevap aldıklarını dile getirirken, yollarının bir an önce yapılmasını istiyorlar. 

Bazıları bu asfaltın yapılmasını engelliyor

Esnaf Haşim Özberk, “2 yıldan beri asfaltımız yapılmıyor. Defalarca aramamıza, dilekçe yazmamıza rağmen halen yapılmıyor, ‘Yapılması programın içerisinde’ şeklinde cevap veriyorlar. Ancak bazıları bu asfaltın yapılmasını engelliyor. Dolayısıyla mağdur durumdayız. Dükkanlarımızın bulunduğu yerin hem üst hem de alt kesimleri asfaltlanırken, bizim ki halen öyle duruyor” ifadelerini kullandı.

Evimize ekmek götüremez duruma geldik

Satışların yüzde 4 azaldığını belirten Özberk, “Evimize ekmek götüremez duruma geldik. Çünkü insanlar toz ve toprağın içerisine girmekten çekiniyor. Kış aylarında bu yol köstebek yuvasına dönüyor. Büyükşehir Belediyesi’nden yolumuzun bir an önce yapılmasını talep ediyor ve istiyoruz. İnanıyorum Başkanımız Fatma Şahin’in bu konuda haberi yoktur. Bulunduğumuz mevki şehrin hem girişi hem de çıkışı olduğundan belediye başkanımızın bu görüntüye izin vermeyeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar bir çivi dahi çakılmadı

Mehmet Üzüm, “Yol çalışması yarım kaldığından ben de dahil olmak üzere bulunduğumuz mevkide ki dükkanlar zarar gördü. Yaklaşık 2 yıldan beri pisliğin içerisinde hizmet vermeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi yolu yapacağını söylüyor, ancak bugüne kadar bir çivi dahi çakılmadı. Her gün masa silmekten kollarımız ağrıdı” diye konuşma gerçekleştirdi.

Yolumuzun asfalt olmaması işlerimizin yarı yarıya düşmesine neden oldu

İskender Akaltun, “Dükkanımız yanındaki kokudan duruluyor. Belediyeye ne kadar şikayet ettiysek, bir çözüm bulunmadı. Yolumuzun asfalt olmaması işlerimizin yarı yarıya düşmesine neden oldu. Çevremizdeki her yeri yaptılar, sadece bizimkini yapmadılar. Neden yapılmıyor, anlamış değiliz” ifadelerini kullandı.

Dükkanları ve masaları her gün silmekten kollarımız ağrıdı

Doğan Ballı ise konuşmasını şu şekilde bitirdi: “Yolumuzun asfalt olmasını istiyoruz. Toz ve topraktan çıkılmıyor. Sabahları ve rüzgar estiğinde dükkanları içi toz oluyor. Dükkanları ve masaları her gün silmekten kollarımız ağrıdı. Kışın ise çamurdan çıkılmıyor, işlerimiz düştü. O nedenle Büyükşehir Belediyesi’nin yolumuzu bir an önce yapmasını istiyoruz.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *