ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Esnaf ve sanatkâr fonu oluşturulsun

Esnaf ve sanatkâr fonu oluşturulsun
YAYINLAMA: 05 Ağustos 2022 / 16.27
GÜNCELLEME: 05 Ağustos 2022 / 16.27
Halkın hür iradesiyle yapılan seçimlerde iktidara gelen AK Parti ve muhalefet partisi CHP’nin olumlu açıklamalarının piyasayı rahatlattığını ifade eden Merkez Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Akalın, esnafa verilen kredilerin faizlerinin makul orana çekilmesini istediklerini açıkladı.

Mevduat faizlerindeki düşüşün Halk Bankası’nın esnafa verdiği kredi faizlerine de yansıtılmasını isteyen Akalın, bu durumda esnafın rahatlayacağını belirtti. Tek arzularının kapanan kepenklerin açılması ve esnafın borç ve faiz yükünden kurtarılması olduğunu söyleyen Akalın, “Bu yapı ile Avrupa Birliği’ne girilemez. Yoksulluk, esnaf ve sanatkârın kaderi olamaz. Esnaf ve sanatkârı tükenmiş bir ülke kalkınamaz. Biz bu karanlık tablodan kurtulup, artık kepengimizi açmak istiyoruz” dedi.

Esnafın ayakta kalabilmesi için vergi oranların düşürülmesi gerektiğini bildiren Akalın, adaletli vergi sistemi istediklerini belirtti. Esnafın belini büken Bağ-Kur ve SSK prim miktarının aşağı çekilmesi gerektiğini söylerken, “Avrupa Birliği’ne girebilmek için birlik ülkelerinde uygulanan destek ve teşvikler bizim esnaf ve sanatkârımıza da sağlanmalı. Esnaf ve sanatkâr fonu oluşturulmalı, esnaf ve sanatkâr kesimine finans sağlanmalı. KOBİ teşvik kredileri uygulanabilir hale getirilmeli. En önemlisi de esnaf kredi finans kurumuna sahip olmalıdır” şeklinde konuştu.

Yurt genelinde aileleri ile birlikte 20 milyon esnafla, Avrupa Birliği’ne girmek, büyümek, üretmek ve çağı yakalamak istediklerini söyleyen Merkez Esnaf Kredi Kooperatifleri Başkanı Mustafa Akalın, yeni hükümetten soruna acil çözüm beklediklerini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *