ANASAYFA arrow right Yaşam

Esnaf odasından sanatçıya destek

Esnaf odasından sanatçıya destek
YAYINLAMA: 29 Mayıs 2020 / 21.08
GÜNCELLEME: 29 Mayıs 2020 / 21.47
Üyelerin özlük ve sosyal haklarını korumak için gece gündüz çalışan Gaziantep Turistik Eşya Satıcıları Odası, sanatçılara verdiği destek ile büyük bir beğeni topladı.

Katkılarını esirmediği için Gaziantep Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Yaz’a teşekkür eden Summani Can isimli Can Solar’ın, söz ve müziği Nadir Keski’ne ait olan ‘Gurbet Ele Düştü Yollarım Benim’ isimli ikinci klibi 5 Haziran’da müzikseverlerle buluşacak. Bugüne kadar 20’ye yakın beste yapan Solar, yaptığı müzik ile Gazianteplilerin büyük beğenisini topladı ve takdirini kazandı.

Gaziantep Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Yaz, üyelerinin özlük, sosyal ve diğer haklarını korumanın yanı sıra sanatçılara da ellerinden geldiği kadarıyla destek olduklarını açıklarken, “Oda olarak sanatçılarımıza destek veriyoruz. Summani kardeşimiz Gaziantep yöresine ait türküleri çok güzel bir şekilde seslendirerek, yeni bir soluk ve heyecan getirdi. Oda olarak maddi ve manevi her zaman yanlarındayız ve ilerleyen zamanlarda başarılı olacağından hiç şüphemiz yok” dedi.

Süleyman Ercan’a ve aranjörümüz Hasan Tutak’a da teşekkür ederim

Summani Can isimli Can Solar, 9 yıldan beri müzik ile uğraştığı ifade ederken, “9 yaşlarında iken Latif Doğan’ın Küstüm Show ile müzik hayatına başladım. Bu tür programları izleyerek tecrübe edinmeye, müzik adına bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Daha sonra, şan, ses ve nota eğitimi aldıktan sonra söz ve beste yazmaya başladım. Bu yolda beni yalnız bırakmayan Şan eğitmenin Süleyman Ercan’a ve aranjörümüz Hasan Tutak’a da teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 20’ye yakın söz ve müziği bana ait olan şarkı var

İlk söz ve bestesini ortaokula giderken yazdığını söyleyen Solar, “Ortaokuldayken, mavi gözlü bir kadına aşık oldum ve ‘Mavi Gözlerin’ ve ‘Boncuk Gözlerin’ isimli şarkımı yazdım. Şu anda Gaziantep yöresine ait türküleri seslendirmek ve canlandırmak için yoğun bir şekilde çaba sarf ediyoruz. Yaklaşık 20’ye yakın söz ve müziği bana ait olan şarkım var ve bunların birçoğu düzenlenme aşamasında” şeklinde açıklamada bulundu.

‘Gurbet Ele Düştü Yollarım Benim’ klibi 5 Haziran’da yayına girecek

İlk olarak ‘Vurmayın isimli Halebi’ parçasına klip çektiklerini kaydeden Solar, “Bu klibi çekerken Gaziantep, Hatay, Antakya ve Kilis yörelerini anlatmaya çalıştık. Günümüzde oyun havası olarak bilinen ‘Halebinin’ melodi, müzik ve sözlerini değiştirerek, güzel bir eser ortaya çıkardık. Bu projemiz halkımızın hoşuna gittiyse ne mutlu bize. ‘Gurbet Ele Düştü Yollarım Benim’ isimli ikinci klibimizin söz ve müziği Nadir Keskin’e ait ve 5 Haziran’da yayına girecek. Halkımız sosyal medya üzerinden bizleri takip edebilirler. Bir şarkı aynı şekilde söylenebilir ama biz farklı bir yorum katarak, insanların duygularını ön plana çıkarmak istiyoruz” dedi. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *