ANASAYFA arrow right Ekonomi

Esnaf kirasını, sigortasını vergisini ödeyemez halde

Esnaf kirasını, sigortasını vergisini ödeyemez halde
YAYINLAMA: 22 Kasım 2020 / 19.34
GÜNCELLEME: 22 Kasım 2020 / 19.53
Koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni bir karar alınıncaya kadar kahvehaneler ve internet salonları başta olmak üzere kır bahçeleri, bilardo salonları, kıraathaneler, halı sahalar ve elektronik oyun salonları faaliyetlerine ara verdi

Esnafın borçlarını ödemek için kara kara düşündüğünü söyleyen Gaziantep Kahveciler Odası Başkanı Mustafa İsabeşe, “Hiçbir esnaf kirasını, sigortasını, vergisini ödeyemiyor. Sıkıntı çok büyük, had safhada ne yapacağımızı bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

İsabeşe, “1 Temmuz itibariyle hem kahvehaneler hem de internet salonları açıldı. Bu süreçte internet salonları az da olsa iş yaptı, fakat kahvehanelerde oyun olmadığından para kazanamadılar. Destek olarak verilen 25 bin lira kredilerin ödeme zamanı geldi, ancak esnaf ödeyemiyor. Bu borcun ertelenmesi için talepte bulunduk, fakat ertelenmedi. Gelecek ikinci emre kadar faaliyetlerimize ara verdik” dedi.

Daha önce bizler yardım ederken, bizler, yardıma muhtaç konuma geldik

İsabaşe, “Karar alındığından beri telefonlarımız susmadı. Esnaf sonuna kadar haklı, çünkü devlet hiçbir şekilde yardım etmedi. Sadece Şahinbey Belediyesi, ilçesindeki esnaflarımıza 1000’er lira nakdi yardım Büyükşehir ve Şehitkamil Belediyeleri ise paket yardımında bulundu. Bu paketleri almayan ve istemeyenler oldu. Daha önce bizler yardım ederken, bizler yardıma muhtaç konuma geldik” ifadelerini kullandı.

Esnaf borç batağında geçinemiyor, kredi kartları patlamış durumda

150-200 esnafın kepenk kapatacağını vurgulayan Gaziantep Kahveciler Odası Başkanı Mustafa İsabeşe, konuşmasını şu şekilde bitirdi: “İnternet salonlarına 150-200 bin lira para harcanmış, şu anda gitsen hepsini çok ucuza alırsınız. Kentimizde sektör bitti, esnaf borç batağında geçinemiyor, kredi kartları patlamış durumda. Düzelen sicilimiz yeniden bozuldu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *