ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Esnaf kenti kredi yoksunu

Esnaf kenti kredi yoksunu
YAYINLAMA: 18 Haziran 2021 / 15.37
GÜNCELLEME: 18 Haziran 2021 / 15.37
Türkiye genelinde 10 bin esnafa hizmet verdiklerini ve 120 trilyon lira kredi kullandırdıklarını söyleyen Halk Bankası Genel Müdürü Emel Çabukoğlu, Gaziantep’te yalnızca 186 esnafın kredi kullanmasının üzücü olduğunu ve bunun nedenlerini araştıracağını açıkladı. Çabukoğlu, herkes gibi bankaların da krizden nasibini aldığını kaydetti.

GSO ile ortaklaşa düzenlenen “Halkbank kredi politikaları ve Avrupa Yatırım Bankası kredileri” konulu toplantıya Çabukoğlu’nun yanı sıra bankanın üst düzey yetkilileri de katıldı. Halkbankası’nın finansal olarak ayakları üzerinde dimdik duran birkaç bankadan biri olduğunu ifade eden Çabukoğlu, özellikle KOBİ’lerin her türlü finansman talebini sağlayacak bir banka olduklarını kaydetti.

Yıllardır, KOBİ’lere, esnafa, sanatkara, tüccara, sanayiciye hizmet eden bir banka olarak bundan böyle rotayı değiştirme gibi bir şanslarının bulunmadığını söyleyen Çabukoğlu, “549 Şubesi, 8 bin personeli ve 17 katrilyonluk sermayesi olan böyle bir bankanın rotasını değiştirme şansı yoktur. Bu bankanın yıllık cirosu 20 milyon doların üzerindeki parayla dönebilecek bir gemi değildir. Bu banka esnaf ve sanatkarla başlayıp KOBİ’lerle devam eden ve tabanını kaybetmemek mecburiyetinde olan bir bankadır. Bu banka kamu bankası da olarak da kalsa, özerkleştirilse de iktisadi bir kuruluş olarak ayakta durmasının bir tek fizibilitesi var o da tabanla, KOBİ’lerle çalışmak” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *