ANASAYFA arrow right Güncel

Esnaf, kendi imkanlarıyla iş yerlerinin önünü temizledi

Esnaf, kendi imkanlarıyla iş yerlerinin önünü temizledi
YAYINLAMA: 20 Ocak 2022 / 20.56
GÜNCELLEME: 20 Ocak 2022 / 20.56
Şehrin göbeğinde ortaya çıkan manzara da diğer bölgelerden farklı değildi. Çarşıdaki birçok dükkânın çatısı çöktü, esnaf, kendi imkanlarıyla iş yerlerinin önünü temizledi, kaldırımlar kar yığınlarıyla doldu.

Salı günü öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde şiddetini artırmış, adeta kenti esir almış, trafik felç olmuş, insanlar evine yürüyerek gitmek zorunda kalmış, olumsuz hava koşulları nedeniyle evine gidemeyen birçok insanlar geceyi arabalarının içerisinde geçirmiş ve donma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.

İnsan yoğunluğu dikkat çekti

Şiddetli kar etkisini yitirmesi sonucunda vatandaş ve esnaf normal hayatına dönmeye çalışıyor. Gaziantep’in en işlek caddeleri arasında yer alan Karagöz-Suburcu Caddesi’nde insan yoğunluğu olduğu gözlemlenirken, bazı dükkanlar kepenklerini açarken, bazıları ise kepenklerinin kilidine dahi dokunmadı. Şahinbey Belediyesi ekipleri Gaziler Caddesi’nde ki karları temizlemek için uzun uğraşlar verdi.

Kar yağışı sonrasında kentin muhtelif bölgelerinde bulunan esnafların çatıları çökmüş, hayvan üreticilerinin ise hayvanları telef olmuştu. Şehrin göbeğinde de ortaya çıkan manzara diğer bölgelerden farklı değildi. Çarşıdaki birçok dükkânın çatısı çöktü, esnaf, kendi imkanlarıyla iş yerlerinin önünü temizledi, kaldırımlar kar yığınlarıyla doldu. Lakin çarşı esnafı, yaşanan olaya büyük bir tepki gösterirken, belediyelerin kar ile mücadele sınıfta kaldığını belirtti.

Vatandaş sahipsiz kaldı, kaderiyle baş başa bırakıldı

Vatandaş, belediyelerin yeteri kadar kar ile mücadele edemediğini, sınıfta kaldığını söyledi. “Gaziantep halkı yapılan muameleyi hiç hak etmiyor. Günler öncesinden yağacağı söylenen kar konusunda belediyeler gerekli önlemleri aldık demesine rağmen ortaya çıkan manzara tedbir almadıklarını açıkça ortaya koyuyor. İnsanlar donma tehlikesi yaşayarak ölümle burun buruna geldiler, araçlar yolun ortasında mahsur kaldı, evimize yürüyerek gitmek zorunda kaldık, trafik felç oldu. Kısacası tam bir kaos ortamı yaşadık. Vatandaşı sahipsiz kaldı ve kaderiyle baş başa bırakıldı” serzenişinde bulundu.

Belediye ekiplerinin kaldırımları temizlemelerini istiyoruz

Esnaf, Ali Aybek, “Kar bitmesine rağmen dükkanlarımızı açamıyoruz. Daha önce de kar yağdı, ekipler anında müdahale ediyor, böyle sorunlar yaşamıyorduk. Çatıların karın ağırlığını kaldıramayınca çöktü. Belediyeler karla mücadele sınıfta kaldı, esnafımız mağdur oldu. Belediye ekiplerinin bir an önce gelip kaldırımları temizlemelerini istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Araçlar çıkarmıyor, insanlar dışarıya adım atamıyor

Kentin yolları kardan temizlenip trafiğe açıldı, özel halk otobüsleri, belediye otobüsleri ile tramvay yolcu seferlerine başladı. Yoğun kar yağışının meydana geldiği ana arterler ile kaldırımlar belediye ekipleri çalışmaları ile temizleniyor. Şehir içerisinde mahsur kalan araçlar kurtarılmaya başlandı, karların erimesi sonucunda birçok cadde, sokak ve kaldırım su göletine döndü. Bu kadar çalışmaya karşın ara sokaklarda karlar halen olduğu gibi duruyor, araçlar çıkarmıyor, insanlar dışarıya adım atamıyor. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *