ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Esnaf kan ağlıyor

Esnaf kan ağlıyor
YAYINLAMA: 28 Kasım 2022 / 19.02
GÜNCELLEME: 28 Kasım 2022 / 19.02
Manav esnafı, meyve ve sebzeyi geçen yılki fiyatların altında satmasına rağmen müşteri bulamamaktan yakınırken, satamadığı meyveleri zaman zaman bozulduğu için çöpe dökmek zorunda kaldığını söylüyor.

İşlerin giderek kötüleşmesinden yakınan Ayhan Açık, “175 bin ve 200 bin TL’ye domates satıyorum alan yok. 13 yıldır manavlık yapıyorum bu seneki kadar işlerin kötü olduğu bir döneme rastlamadım. En taze meyve ve sebzeyi en ucuza satıyorum, yine alan yok. Eskiden 2-3 kg meyve sebze alan olmazken şimdi 1-2 kg’a bile gönül indirdik müşteri yok. Bu mevsim domatesin en çok satılması gereken bir mevsim olmasına rağmen günde 15-20 sandık domates getiriyoruz elimizde kalıyor. Geçtiğimiz günlerde turşuluk acur getirdik. Satılmadığı için bozulunca atmak zorunda kaldık” diye konuştu.

Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete

Yaklaşık 40 yıldır ziraatla uğraştığını, devletin tarım sektörünün sorunlarını dikkate almamasından dolayı mağduriyetlerinin her geçen gün arttığını belirten Cumali İbili de, “Ziraatçı bu yılki satışlardan tohum parasını bile karşılayamaz” dedi.

Köylünün emeğinin artık şehirde para etmediğini belirten İbili, “Köylü elindeki parasını toprağı yatırıyor. Üstelik aylarca emek veriyor, fakat şehre geldiğinde ürünü para etmiyor. Mal getirdiğimiz esnaf, satış yapamamaktan yakınıyor. Dolayısıyla da bizim ürünümüzün değeri düşüyor. Giderek kötüye giden bu düzen bizi nereye götürür bilinmez. Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete, sanki bugünler için söylenmiş” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *