ANASAYFA arrow right Güncel

Esnaf da, sanayici de, tacir de ciddi şekilde sıkıntıda

Esnaf da, sanayici de, tacir de ciddi şekilde sıkıntıda
YAYINLAMA: 30 Kasım 2021 / 21.18
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2021 / 21.18
Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, ülkenin şimdiye kadar yaşadığı ekonomik krizlerde belli sektörlerin etkilendiğini, oysa içinde bulunduğumuz krizden tüm sektörlerin zarar gördüğünü ifade etti.

Hammadde konusunda ciddi sıkıntılar bulunduğunu söyleyen Küsbeoğlu, “Esnaf, sanayici, tacir , hepimiz ciddi şekilde sıkıntıdayız. İnşaat, metal, tekstil, ağaç işleri, konfeksiyon ve ayakkabı gibi tüm sektörler sıkıntıda. Hammadde sıkıntımız var ve bu sıkıntının yaşanması ise fiyat istikrarsızlığından kaynaklanıyor. Bugün aldığın ürünü yarın aynı fiyata alamıyorsun” dedi.
Esnafa bir yıl sonra ödemeli uzun vadeli faizsiz 100 bin lira kredi verilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Küsbeoğlu, “Şu anda kredi verildiğinde bir ay sonra ödemesi başlıyor, biz böyle olmasını istemiyoruz. Esnaf, çalışmaya ve nefes almaya başladıktan sonra ödemeye başladı. Onun kredilerin en az bir yıl sonra ödenmeye başlanması lazım.
Yaşanılan bu kriz tüm sektörleri etkiliyor
Küsbeoğlu, Cumhuriyet döneminden bugüne kadar 8-9 defa ekonomik kriz yaşandığını, ancak yaşanan ekonomik krizin belli sektörleri etkilediğini anlattı. “Tekstil sektöründe sıkıntı varsa inşaat sektöründe yoktu, inşaat sektöründe varsa ayakkabı sektöründe yoktu. Ama bu yaşadığımız kriz ortada ve tüm sektörleri etkiliyor. Yaşanan kriz döviz kurundaki dalgalanmalardan kaynaklanıyor. Ama bizim bu ekonomik neden ve nasıl geldiğimizin sorusunun cevabını bulmamız lazım” diye konuştu.

Denetim mekanizmalarının çalışmasını istediklerini kaydeden Küsbeoğlu, “Ekmek zamlandı, neden un fiyatları pahalandı. Denetimler tepe noktadan aşağıya doğru yapılırsa yaşanan krizin nedenleri ortaya çıkarılır. Örneğin; bir baklavaya ucuz veya pahalı deniliyorsa, denetimi, analizi ve kalite kontrolü yapılması lazım” ifadelerine yer verdi. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *