ANASAYFA arrow right Ekonomi

Esnaf birer birer kepenk kapatıyor

Esnaf birer birer kepenk kapatıyor
YAYINLAMA: 03 Eylül 2020 / 21.27
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2020 / 21.45
Yüz yüze eğitimin 21 Eylül’e uzatılmasını Sabah’a değerlendiren Gaziantep Kitap ve Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Eşref Savaş, “Okulların açılma tarihinin uzaması tedirginliğin artmasına neden oldu. O nedenle sektörün geleceğinden umudumuz yok. Çünkü ekonomik zorluk içerisinde olan esnaf birer birer kepenk kapatıyor” dedi.

Tedirginlik okul alışverişlerine yansıdı

İnsanların tedirginlik içerisinde beklediğini söyleyen Savaş, “Bu tedirginlik okul alışverişlerine de yansıdı. Bu seneki eğitimin sıkıntılı geçeceğini düşünüyoruz. O nedenle kırtasiyeci esnafı, ürün almadı, alanlar ise nasıl ödeyeceğini kara kara düşünmeye başladı. Dolayısıyla herkes bir beklenti içerisine girdi ve beklentinin ne olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Alışveriş sıkıntılı, esnaf zor durumda, geleceğimizden endişeliyiz

Eğitim takviminin ileri bir tarihe alınmasının okulların hazır olmadığı anlamına geldiğini kaydeden Başkan Savaş, “Asıl çerçeve turizm sezonu bittikten sonra ortaya çıkacak. İllaki eğitim olsun, para kazanalım demiyoruz, önce sağlık diyoruz. Çünkü sağlık her şeyden önce geliyor. Alışveriş sıkıntılı, esnaf zor durumda, geleceğimizden endişeliyiz” şeklinde açıklamada bulundu.

Artık esnafın dayanacak gücü kalmadı

Pandemi sürecinde çok zorluk yaşadıklarını anlatan Gaziantep Kitap ve Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Eşref Savaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Dükkanlar 3 ay kapalı olmasına karşın kira, elektrik, su ve diğer giderler devam etti. Bu zorlu dönemde devletin verdiği yardımlardan faydalanan kadar faydalanamayanlarda oldu. Yapılması gereken pozitif ayrımcılık yapılmadı. Şu anda hem satılık hem de devren kiralık kırtasiyeler var. Artık esnafın dayanacak gücü kalmadı.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *