ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Eski Şehitkamil Okulu binası pislik yuvası olmaktan ne zaman kurtarılacak

Eski Şehitkamil Okulu binası pislik yuvası olmaktan ne zaman kurtarılacak
YAYINLAMA: 02 Şubat 2023 / 14.59
GÜNCELLEME: 02 Şubat 2023 / 14.59
Boş bina tuvalet gibi kullanılıyor bazı odalar da depo halinde

Şıhcan semtindeki eski Şehitkamil İlkokulu dört beş yıldan beri boş olarak yıkılmaya terk edilmiş vaziyette bekliyor. Binanın kapıları ve camları kırıldığından içeri giren çevredeki esnaf burasını tuvalet gibi kullanıyor. Boş olan odalardan bazıları da çevredekiler tarafından depo gibi kullanılarak eşya konuluyor.

Burasının Antep Harbi Müzesi veya bir kültürel çalışma merkezi haline getirilmesi için yaptığımız yayınlara olumlu cevap alamadık. Bina yıkılmaya terk edilmiş durumda bekliyor. Her gün de binanın bir bölümü yıkılıyor.

Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz ve niçin onarılmadığını sorduğumuz Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri şunları söyledi: “Şehrim merkezinde bir çıban başı gibi durması bizleri de üzüyor. Hiç olmazsa bahçesini tanzim edip, birkaç bank konularak vatandaşın dinleneceği bir yer haline getirilmesini istedik.

Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu tek çivi çakamazsınız dedi. Binaya ne bakım yapabiliyoruz ne de onarım. Kendi kendine yıkılıp gidiyor. Durumdan bizde memnun değiliz.

Binanın dış cephe duvarları çok kalın 1-1.5 metre, içeridekiler ise 25 santim genişliğinde. Duvarlar arasına ikinci ve diğer katlara tahta zemin yapılmış. Horasan tipi deniliyor. Burasıda kendiliğinden çürüyor. Ahşap zemin her an yanabilir. Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kuruluna söz anlatamıyoruz. Yapacağımız bir şey yok. Yıkılmasını üzülerek bekliyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *