ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Eski Maliye Bakanı Kafaoğlu imzası ile belediyenin tüm gelirlerine el konuldu

Eski Maliye Bakanı Kafaoğlu imzası ile belediyenin tüm gelirlerine el konuldu
YAYINLAMA: 22 Şubat 2023 / 18.23
GÜNCELLEME: 22 Şubat 2023 / 18.25
Belediyenin elini kolunu bağlayan kara yeni Maliye Bakanı Vural Arıkan’a aksettirilince, Bakan defterdarlığa emir vererek el koyma kararını kaldırttı

Maliye Bakanlığı belediyenin aydınlatma vergisini yatırmaması yüzünden tüm gelirlerine el koydu. Uygulama yurt genelinde yapıldı.

Gaziantep’e eski Maliye Bakanı Adnan Başar Kafaoğlu imzasıyla gönderilen yazıda belediyenin 1983 yılı aydınlatma vergisini yatırmaması nedeniyle tüm gelirlerine el konulması istendi. Bunun üzerine vergi müdürlüğü tarafından belediyenin gelirlerine el konuldu.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi; “Bu nasıl yanlış bir uygulamadır. Belediyede çalışan memur ve işçilere aylık ödemeyecek miyiz? Tek kuruşluk yatırım yapılmayacak mı? Belediye hizmetlerini durduracak mıyız ki gelirlerimize el konuldu?

1983 yılının ilk aylarına ait aydınlatma vergisinin birkaç taksidini yatırdım. 200 milyon liralık bir borcumuz var. Bundan sonraki borçlar, aydınlatma belediyelerden alındığı için TEK’e aittir. Borcun tamamı 470 milyon liradır. Bunun 150 milyonu TEK’indir. 124 milyon borcumuzu da ödedik.

Bizim belediye olarak Maliye Bakanlığından 300 milyon TEK. den de yüzde 5 istihlak vergisi alacağımız var. Bu da 275 milyon tutuyor. Şimdiye kadar bir kuruş ödenmediği için 124 milyon da zamlı alacağımız eder. Belediyenin parasını ve TEK’in borçlarını bize versinler, kalan alacağımıza da ödesinler. Biz hem alacaklı durumdayız, hem de gelirlerimize el konuluyor. Şaştım kaldım. 1978 den 1983 ün ilk aylarına kadar olan borçlarımızdan bir kuruş alacakları kalmamıştır”

Maliye Bakanlığının kararı üzerine Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ Maliye Bakanı ile telefonda görüştü, durumu anlattı. Görüşme sonunda Maliye Bakanı Vural Arıkan Belediye gelirlerine el konulma kararının kaldırılması için defterdarlığa emir verdi. Emir Belediye Başkanına da bildirildi. Karşılıklı alacakların hesaplanmasından sonra gerekli işlem ve ödemelere başlanacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *