ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Eski eserler, Gaziantep’in imarına mani oluyor 

Eski eserler, Gaziantep’in imarına mani oluyor 
YAYINLAMA: 28 Ağustos 2020 / 18.00
GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2020 / 18.00

Gaziantep’teki eski eserler Belediye İmar Müdürlüğü tarafından yeniden tespit edildi Yüksek Anıtlar Kurulundan durumun incelenmesi için bir heyet istendi. Bütün yurtta olduğu gibi şehrimizde de eski eserlerin dokunulmazlığı büyük sorunlar yaratıyor. Harabeye dönmüş, taş yığını haline gelmiş yerlere eskiden verilen eski eser adı yüzünden buralar dokunulamıyor.

Şehrimizdeki eski eser özelliği taşıyan yerler Belediye İmar Müdürü İmre Kale başkanlığında bir kurul tarafından yeniden belirlendi. Belirlenen yerler ve özelikleri Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kuruluna bir rapor halinde sunuldu. Şehrimizdeki eski eserlerin yeniden tespiti için masrafları Gaziantep Belediyesi tarafından karşılanmak üzere bir teknik heyet istendi. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi:

“Eski eser diye önümüze çıkarılan birçok yer bugün için bir taş yığını olarak önümüzde duruyor. Bunların tarihi değeri ve özellikleri kalmamıştır. Bir de yıkılmak üzere bulunan yerler vardır. Bunların onarılmasına, el sürülmesine izin verilmiyor. Bunun altında kalarak hayatını kaybedecek bir vatandaşımın değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Bu tür yerlerin sorumluluğunu üstlenerek onarımlarına izin vereceğim.

Durumu Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kuruluna bildirdim. Bir heyet gönderilerek yeniden eski eserlerin tespitini istedim. Bu yüzden elimiz kolumuz bağlı şehre hizmet edemiyoruz. Kanun bir ihtiyaca cevap vermelidir. Yeni sorunlar çıkarmamalıdır. Eski eserlerle ilgili kanunun da yeniden gözden geçirilerek düzeltilmesi lazımdır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *