ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Eski eser diye çivi çakılmasına izin verilmiyor

Eski eser diye çivi çakılmasına izin verilmiyor
YAYINLAMA: 09 Aralık 2020 / 13.15
GÜNCELLEME: 09 Aralık 2020 / 13.15

Bir zamanlar yüzlerce öğrencinin okumasını sağlayan Şıhıcandaki eski Şehitkamil İlkokulu eski eser diye el sürülmediğinden öylece bekliyor. İki yıla yakın bir süredir öylece bekletilen bina çöplük, pislik yuvası haline geldi.

Şehrin en işlek ticaret alanında bulunan Şehitkamil İlkokulu binasına eski eser diye çivi çaktırılmıyor, el sürülmüyor. Gerek yapı olarak gerekse içindeki ahşap kısım halihazırdaki bütün eski Antep evlerinden farklı değil. Eski eserlik nesinin bulunduğu bütün Gaziantepliler tarafından merak ediliyor.

Binanın ya yeniden yıkılıp bir işyeri haline getirilmesi, bu olmadığı takdirde de tamiratının bitirilerek eskiden olduğu gibi okul olarak kullanılması, isteniyor. Buna da izin verilmemesi halinde yeniden restore edilerek, onarım görmesinden sonra Antep Harbi Müzesi olarak kullanılması teklif ediliyor.

Şehrin göbeğinde, çirkin görünüşü ve pisliğiyle yüz karası gibi duran binanın ne yapılacaksa bir an önce karar verilerek bir düzene sokulması, çirkinliğin ortadan kaldırılması gerektiği vurgulanıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *