ANASAYFA arrow right Yaşam

Eski Bakan Çelik: Krizi dış güçlere havale edip kendimizi kurtarmaya çalışıyoruz

Eski Bakan Çelik: Krizi dış güçlere havale edip kendimizi kurtarmaya çalışıyoruz
YAYINLAMA: 25 Kasım 2021 / 16.15
GÜNCELLEME: 25 Kasım 2021 / 16.15
AKP'nin 58. ve 59. hükümetinde Kültür ve Milli Eğitim Bakanı olan Hüseyin Çelik, iktidarın ve yandaş medyanın "Türk ekonomisine dış güçler tarafından saldırı yapılıyor" açıklamalarını eleştirdi.

"Ülkede ekonomi kötüyse gidince Merkel, Biden'e mi çatacağız?" diyen Çelik, "Dış güçler paranoyasını siyasete girdiğim günden beri reddeden birisiyim. Başımıza taş düşse dış güçlere havale edip, kendimizi kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

Cumhuriyet’in aktardığı habere göre Karar TV’de Elif Çakır ile Yıldıray Oğur’un soruları yanıtlayan AKP'li Çelik gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

‘BİR ÜLKEDE DEMOKRASİ VE CAN GÜVENLİĞİ YOKSA KİMSE YATIRIM YAPMAZ’

Erdoğan'ın kötü giden ekonomiyi dış güçlere bağlamasını değerlendiren Çelik, "Ülkede ekonomi kötüyse gidip Merkel, Biden'e mi çatacağız?" diyerek, "Dış güçler paranoyasını siyasete girdiğim günden beri reddeden birisiyim. Başımıza taş düşse dış güçlere havale edip, kendimizi kurtarmaya çalışıyoruz. Bir ülkede demokrasi ve can güvenliği yoksa kimse yatırım yapmaz. Kırılgan durumda olduğunuz zaman birileri sizinle oynar. Düşmanımız var evet. Diplomaside her şey menfaatlere dayanır" dedi.

Türk lirasının dolar karşısındaki eriyişi devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşanılan kur krizini "Ekonomik Kurtuluş Savaşı" diye değerlendirdi. Çelik, Erdoğan'ın kur açıklamasına, "Paranız yüzde 50'nin altına gelmişse pul olmuştur. Buna Kurtuluş Savaşı diyenlerin kendi fikir özgürlüğü. Değil diyenler de vatan haini değil. Başarmak isteyen yol bulur. İstemeyen mazeret arar" diye konuştu.

‘BAHÇELİ, RACON KESİYOR’

"Her iktidar muhalefete düştüğünde sorgulanacaktır" diyen Çelik, "Tayyip Bey'in iyi siyasetçi olduğu tartışmasız. Ama bir peygamber öngörüsü yok. Neticede hayatında artılar eksiler var. Yenikapı ruhu ne kadar güzeldi. Şimdi gel gelelim Bahçeli racon kesiyor. Bunu doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

‘AKP'NİN DE HELALLEŞMEYE KALKIŞMASI GEREK’

"CHP bir şeyi doğru yapıyorsa yanlış denilmez" ifadelerini kullanan Çelik, "AK Parti'nin de helalleşmeye kalkışması gerek" dedi.

Çelik, AKP'nin kuruluş sürecinde yaşadığı zor dönemlere de değinerek "Biz AK Parti'yi kurarken ötekiydik. Asker medya ve yargı bize yapılmayacak şeyleri yapıyordu. Bizim şimdi öteki gibi bir derdimiz yok. Ama ötekileştirmeye devam ediyoruz. Önceden mağluptuk şu an galibiz. Eskiden dinci tabire kızıyordum şimdi bu tabire inanıyorum. Din üzerinden siyaset yaparsanız dine zarar verirsiniz. AK Parti'nin milletin partisi olmaya devam etmesi gerek" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *