ANASAYFA arrow right Yaşam

Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barışın hâkim olduğu bir ülke hayal değil

Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barışın hâkim olduğu bir ülke hayal değil
YAYINLAMA: 27 Nisan 2021 / 20.44
GÜNCELLEME: 27 Nisan 2021 / 20.49
KESK, DİSK, TTB, TMMOB ve TÜMTİS 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı için işçileri Perşembe günü saat 13:00 ile 14:00 arasında yapılacak toplantıya çağırdı

KESK Dönem Sözcüsü Ömer Parlakçı, “Bu bir hayal değil. Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir dünya ve ülke hayal değil. Sömürü, yoksulluk ve baskı düzenine karşı omuza omuza verdiğimizde istediğimiz dünya elimizle değecek kadar yakın. Böyle bir dünya ve ülke için, umut sende, umut bizde, umut birliğimizde, mücadelemizde, dayanışmamızda” dedi.

Alın terimizle insanca çalışma, insanca yaşama mücadelesi veriyoruz

Bozuk düzende sağlam çarkın olmayacağını kaydeden Parlakçı, “Bizler; hemşiresinden doktoruna, öğretmeninden vergi dairesi çalışanına, posta dağıtıcısından makinistine, mübaşirinden zabıt katibine, hizmetlisinden itfaiyecesine bu ülkenin kamu emekçileri olarak ‘vazgeçilemezler’ ordusunun bir parçasıyız. Bizler; adaletin, demokrasinin, barışın, sendikal hakların yok sayıldığı, emeğin hak arama yollarının kapatıldığı bir ülkenin kamu emekçileriyiz. Yıllardır emeğimizle, alın terimizle insanca çalışma, insanca yaşama mücadelesi veriyoruz” şeklinde konuştu.

Krizle birleşen pandemide sorunlarımız katlanarak artıyor

“Salgının günde ortalama 200 insanımızı aramızdan kopardığı koşullarda sömürü çarkları tüm emekçiler gibi bizim için de daha acımasız dönüyor” diyen Parlakçı, “Krizle birleşen pandemide sorunlarımız katlanarak artıyor. Ancak bizi kamu emekçisi olarak değil, kapı kulu olarak görenler dün olduğu gibi bugün de sesimizi duymuyor. Evrensel normlara uygun grev hakkı ile tamamlanmış gerçek toplu pazarlık hakkımız yok sayılıyor. Emeğin saflarında Truva atı görevini yerine getirenlerle yapılan, hiçbir sorunumuzu çözmeyen, mutabakatlarla yetinmemiz isteniyor” ifadelerine yer verdi.

Güvencesiz istihdama mahkum olmamız bekleniyor

KESK Dönem Sözcüsü Ömer Parlakçı, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Güvenceli-kadrolu çalışma hakkımız yok sayılıp, sözleşmeli, ücretli, vekil gibi onlarca parçaya bölünmüş güvencesiz istihdama mahkum olmamız bekleniyor. TÜİK’in sahte enflasyon rakamlarına endekslenen artışlar sonucunda her yıl açlık sınırına biraz daha fazla yaklaşan maaşlarla yetinmemiz isteniyor. Ekmeğimizin her geçen gün küçüldüğü, Haklarımızın, özgürlüklerimizin ortadan kaldırıldığı Her seferinde bizim değil, sermayenin, patronların yüzünü güldüren Bu bozuk düzen, bizim düzenimiz değil. Geleceğe, yarına ilişkin umutlarımızı dipsiz kuyularda merdivensiz bırakmak isteyen Bu düzene artık yeter diyoruz. Madem biz durduğumuzda ekonomi duruyor. Madem biz olmadan hayat duruyor. O zaman emeğimizi çarkları arasında ezip bizi yok sayan bu bozuk düzene artık yeter diyoruz. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *