ANASAYFA arrow right Güncel

EŞİK’in Danıştay önündeki açıklamasına polis müdahalesi

EŞİK’in Danıştay önündeki açıklamasına polis müdahalesi
YAYINLAMA: 24 Haziran 2021 / 18.04
GÜNCELLEME: 24 Haziran 2021 / 18.04
EŞİK Platformu'nun Danıştay önünde yapmak istediği basın açıklamasına polis müdahale etti.

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedildiği Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin iptali için yaptıkları başvurunun öne alınması için ek dilekçe vermek isteyen Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) üyeleri polis tarafından engellendi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla feshedilen İstanbul Sözleşmesi, 1 Temmuz itibariyle yürürlükten kaldırılacak. Kadın ve LGBTİ+ örgütlerinin kararın durdurulması yönündeki eylem ve etkinleri devam ediyor. Bugün EŞİK Platformu Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasına yol açan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin iptali için yaptıkları başvurunun öne alınması için ek dilekçe vermek üzere Danıştay önünde toplandı.

Sözleşmenin 1 Temmuz itibariyle yürürlükten kaldırılacağına dikkat çekerek Danıştay önünde basın açıklaması da yapmak isteyen kadınlar, polisin müdahalesiyle karşılaştı. Danıştay binasına sadece dilekçeleri teslim edecek temsili birkaç kişinin girmesine izin veren polis, Danıştay önünde yapılmak istenen basın açıklamasını da engelleyerek kadınları alandan uzaklaştırdı.

EŞİK Platformu’ndan avukat Hülya Gülbahar, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Danıştay’a girişlerinin engellendiğini belirterek, şunları söyledi:

“Anayasal basın özgürlüğü ve dilekçe verme hakkına müdahale. Polis sadece dilekçe verecekler tek tek girebilir diyerek geçişi kapatıyor. Arkadaşlarımızın bir araya gelmesine izin verilmiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *