ANASAYFA arrow right Dünya

Esad, Özgür Suriye Ordusu’na karşı DEAŞ’a yardım sağlıyor

Esad, Özgür Suriye Ordusu’na karşı DEAŞ’a yardım sağlıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.20
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.20
İdlib’teki ÖSO güçleri, Esad rejiminin DAEŞ’in Doğu Hama kırsalı ve İdlib’in güneyine ulaşmalarına imkan sağladığını söyledi.
İdlib’teki ÖSO güçleri, Esad rejiminin DAEŞ’in Doğu Hama kırsalı ve İdlib’in güneyine ulaşmalarına imkan sağladığını söyledi.
Suriye rejimi, DAEŞ’in İdlib’in güneyinde, ÖSO ile DAEŞ arasında şiddetli çatışmaların olduğu Umm el Halayil ve Huveyn beldeleri ve Hama’nın doğusunda bulunan Şatib El Muşeyrifeye köylerine ulaşmasını kolaylaştırdı.
Aktivistler, dün gece İdlib’in Huveyn beldesinde Özgür Suriye Ordusu ile DAEŞ arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı, ancak ÖSO’nun DAEŞ’e can ve maddi kayıplar verdirdiğini ve çok sayıda DAEŞ unsurunu esir aldığını söyledi.
ÖSO birliklerinin koordinatörü Dr. Abdulmunim Zeyneddin, Suriye rejiminin DAEŞ’in Özgür Suriye Ordusunun bulunduğu İdlib’e girmesini sağlayarak şehri tahrip edip ele geçirmek için plan yaptığı konusunda uyarıda bulundu. Dr. Zeyneddin, bu planın bozulması için her türlü hazırlığın yapılması konusunda uyarıda bulundu.
DAEŞ’in, 5 ay önce Hama’nın doğusundaki Ugayribat’ta bin 200 kilometrekarelik bir alanda kalesi durumunda bulunan 150 köyü hiç savaşmadan rejim güçlerine terk etmesinin ardından, rejimin, bölgeye yeniden girmesi için DAEŞ’e kolaylık sağlamasının iki taraf arasında gizli bir anlaşma bulunduğunun belirtisi olarak yorumlandı.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Hatay’ın Suriye sınırına askeri sevkiyat devam ediyor.
Vatandaşların da, Mehmetçiğe olan desteği sürüyor. Adana’da sosyal medya üzerinden bir araya gelen yüzlerce vatandaş, Türk bayrakları ile süsledikleri araçları ile Cilvegözü Sınır Kapısına gitti. Kırıkhan ilçesinden gelen konvoy renkli görüntüler oluşturdu. Bölgeye sevk edilen tanklar da, aynı konvoyda yer aldı. Vatandaşlar, tanklara Türk bayrakları ile eşlik ederken, askerler ise ‘bozkurt’ işareti yaparak karşılık verdi. İHA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *