ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ertuğ, halktan yardım istiyor

Ertuğ, halktan yardım istiyor
YAYINLAMA: 09 Eylül 2021 / 13.31
GÜNCELLEME: 09 Eylül 2021 / 13.31
Belediyenin herhangi bir dairesinde işleri aksayanların doğrudan belediye başkanına müracaat etmeleri veya telefonla söylemeleri isteniyor. “İdarenin dürüst kararlarına gölge düşürecek şekilde bazı çıkar guruplarının faaliyet gösterdiklerini üzülerek müşahede ettim...”

Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ kanuni olan işlerinin belediyede aksaması halinde bizzat kendisine başvurmalarını istedi. Vatandaşlar arasında ayırım gözetmeksizin, kimseyi kayırmadan işlerin yürütüldüğünü bildiren Ertuğ “Belediye hizmetleri beşikten mezara kadar halkın hizmetindedir. Bu hizmetleri yapamıyorsa belediyenin mevcudiyetinin bir anlamı yoktur. Aracılara itibar etmeyiniz. Sizleri aldatırlar” dedi. Konuyla ilgili Başkan Ertuğ’un yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Belediyemiz vatandaşlarımızın beşikten mezara kadar tüm hizmetlerini yapmakta yükümlü bir kuruluş tür. Bu nedenle hiçbir vatandaşı ayırt etmeksizin ve kayırmadan vatandaşların istekleri yasaların ışığı altında yapılmaktadır. Belediyedeki tüm dairelerin rüşvet denen mikroptan korunması içim tedbir alınmıştır. İdarenin dürüst kararlarına gölge düşürecek şekilde bazı çıkar gruplarının faaliyet gösterdiklerini üzülerek müşahede ettim.

Vatandaşlarımın yasal haklarını bizzat kendilerinin belediyemizden is termeleri, güçlükle karşılaştıkları takdirde bana gelmeleri veya telefon etmeleri menfaatleri gereğidir. İş sahiplerinin sözlerine inanmayın, kanmayın zira aldanabilirsiniz. İsteklerinizin kanuni olanları hukukun üstünlüğüne inanılarak çözüme kavuş tutulmaktadır. Kanuni olmayan isteklere de gerekeli cevap verilmektedir. Belediyemiz halkın hizmetinde olduğu sürece görev yapar. Aksı halde görevini yapmayan bir belediye teşkilatının varlığını düşünmemek lazımdır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *