ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ertuğ, evlere su deposu yaptırılmasını önerdi

Ertuğ, evlere su deposu yaptırılmasını önerdi
YAYINLAMA: 11 Ekim 2022 / 15.54
GÜNCELLEME: 11 Ekim 2022 / 15.54
Kartalkaya su tesislerinde her an bir arıza olabilir ve şehir aylarca susuz kalabilir

Kuruluşundan bu yana su tesislerinde 67 kere boru patlaması oldu. Bugünlerin en güncel konusu su konusu… Günlerce musluktan damla su akmadı. Gaziantepliler perişan oldu. Gazetemizi telefon edenler, yolda bizi çevrenden, evimizi arayanlar hep aynı sorular yöneltiyorlar. “Su işi ne olacak? Daha ne kadar sıkıntı çekeceğiz? Bu sıkıntılar hiç mi bitmeyecek? “

Belediye Başkanı Ahmet Turan Ertuğ’a “Arızalar daha ne kadar devam edecek artık su normal akacak mı? “ diye sordum.

“Arızaların bir kısmı şimdilik giderildi. Ancak ilerisi için hiçbir garantisi yok. Yani yeniden herhangi bir zamanda yine büyük arızalar olabilir. Onun için halkımıza su deposu yapmalarını tavsiye ederim. Zaten şimdi yeni yapılacak binalardan su deposu olmayanlara yapım ruhsatı vermiyoruz.”

Belediye başkanının elinde 55 kilometrelik su borusu hattının bir haritası var. Bu haritada bunun 55 km’de hangi yüksekliğe tırmanıp, hangi mesafeyi düştüğü görülüyor. O haritayı görünce insanın morali bozuluyor. Borular öyle engebelerden geçiyor ki, sanki su hiç muntazam akmazmış gibi geliyor insana.

Boru hattı teslim alındığından bu yana 67 kere borular patlamış. Zaten ilk teslim alındığında da hattın bir yerinde üç metreküp saniye bir kaçak varmış. Reis bey öyle olduğu halde teslim almak zorunda kaldık, zira başka seçeneğimiz yoktu. Biz onu alırız diye düşündük diyor.

En son arıza merkez su deposunun olduğu hacı babanın az ilerisindeki İncesu Deresi‘nde meydana gelmiş. Buradaki 90 metre yükseklikten İncesu Deresi‘ne akan suyun basıncına borular dayanamamış. Tabi buradaki basınç çok fazla, adeta bir elektrik tribününü çevirecek kadar. Hattın bu kısmı çelik borularla tamir edilmiş.

Sayın başkan: Kartalkaya Barajından su getirilmesi sizce isabetli bir proje midir? Acaba Fırat nehrinden getirilse daha iyi mi olurdu?

Fırat’tan getirilseydi, bugünkü hesaplara göre en az 500 milyon TL daha çok masraf gerekirdi.

“Başkan Ertuğ su konusunda tedbirli olunması gerekiyor” dedi

Zaman zaman patlayarak şehrin susuz kalmasına neden olan Kartalkaya su tesislerinin yeniden her an arıza yapabileceğini vurgulayan Belediye başkanı Ahmet Turan Ertuğ su konusunda vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.

Her apartmanın mutlaka bir su deposu yaptırması gerektiğini bildiren başkan Ertuğ yeni yapılacak olan apartmanların su deposu konulması mecburiyetini getirdi. Kartalkaya barajındaki su seviyesinin de çok düştüğünü bildiren Başkan Ertuğ Pazarcık Ovası’nın sulanmasının ertelenmesini bu programa bağlanması için Kahramanmaraş’taki bölge müdürlüğü ile birlikte çalışmaları yürütmeye başladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *