ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ertuğ: “Atatürk’ün izindeyiz demek yetmez. Medeni milletlerin seviyesini aşıncaya kadar çalışmalıyız” 

Ertuğ: “Atatürk’ün izindeyiz demek yetmez. Medeni milletlerin seviyesini aşıncaya kadar çalışmalıyız” 
YAYINLAMA: 04 Ekim 2020 / 17.06
GÜNCELLEME: 04 Ekim 2020 / 17.06
Ata’mızın şehrimize gelişinin 49. yıl dönümü törenlerle kutlandı

Vali, Paşalar, Belediye Başkanı, daire müdürleri, subay ve halkın temsilcilerinden oluşan kortej Başkarakol’dan Atatürk Anıtı’na kadar yürüyerek güzel bir tablo çizdi.

Ulu önder Atatürk'ün şehrimize gelişlerinin 49. yıldö nümü törenlerle kutlandı. Törenlere Vali Fikret Koçak Zırhlı Tugay Komutanı ve Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Şahabettin Balkan, Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Rıfat Ercan, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, Emniyet Müdürü Rıfat özbirgül, mücahitler, daire amirleri ve okul temsilcileri katıldı.

Başkarakolda Atatürk'ün ilk gelişlerinde olduğu gibi marşlar söylendi, halk oyunları gösterisi yapıldı. Önde bayraklar, bando ve merasim bölüğü olduğu halde Vali Koçak, General Balkan General Ercan, Başkan Ertuğ, daire amirlerinden oluşturulan kortej Cumhuriyet alanına kadar yürüdü. Onları okul temsilcileri flama ve trampetleriyle izledi. Yaşlı mücahitler yürüyüşe ayrı bir renk kattı. Halk heyecanla korteji alkışladı.

Cumhuriyet alanındaki Atatürk Anıtı önündeki törende çelenkler konularak saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşımız törene kaplanların tümü tarafından bando eşliğinde söylendi. Bayraklar gönderlere çekildi.

Tiyatro salonunda yapılan törende açış konuşmasını Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ yaptı. Ertuğ, Atatürk'le ilgili çok anlamlı bir konuşma yaptı “Atatürk' ün izindeyiz demek yetmez. Onun çizdiği yolda, medeni milletlerin seviyesini aşıncaya kadar çalışmalıyız” dedi.

Diş Tabibi Cemil Karslıgil Atatürk'ün şehrimizi şereflendirmeleri esnasındaki anılarını nakletti. Gaziantep lisesi müdürü Sabri Turan Atatürk inkılâplarının Türk ve insanlık tarihindeki yerini, öğretmen Aysel Sayın da Milli Bağımsızlık hareketindeki öncülüğünü anlattı.

Öğrenciler Atatürk'le ilgili şiirler okudu, marşlar ve türküler söylendi. Halk oyunları oynandı. Atatürk koşusunda derece alan sporculara armağanları verildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *