ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Eroin satıcılarının birisi oto tamircisi, diğeri hazır giyim satıcısı

Eroin satıcılarının birisi oto tamircisi, diğeri hazır giyim satıcısı
YAYINLAMA: 28 Ekim 2022 / 13.46
GÜNCELLEME: 28 Ekim 2022 / 13.46
Avrupa’ya eroin sevkeden alıcı kılığına giren, narkotik şube elemanları dış piyasa değeri 40 milyon lira tutan 2 kilo saf eroini satıcılarıyla birlikte yakaladı

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi Müdürlüğü elemanları uzun süre yaptıkları inceleme ve araştırma sonunda yabancı piyasa değeri 40 milyon lira olan iki kilo saf eroini satıcılarıyla birlikte yakaladı. Eroin satanlardan birisi Gaziantep’te oto tamirciliği yapıyor. İkincisi ise Kilis’te hazır giyim eşyası satıyor.

Narkotik şube elemanları Avrupa’ya eroin sevk eden bir şebekenin elemanları gibi hareket ederek piyasada eroin satan kişilerin peşine düştü. Uzun görüşme ve temaslardan sonra Gaziantep’te oto tamirciliği yapan eroin atıcılarından Mehmet Dinç ile temas kurudu. Mehmet Dinç’in ortağı olan Kilis’te hazır giyim eşyası satan Ali Zorlu il de görüşerek her ikisiyle iki kilo saf eroin almak için anlaşmaya vardı.

Önceki gün iki kiloluk saf eroini teslimi için Kilis’in bir köyünde bir araya gelerek paranın teslimi ile saf eroinin takasına kara verildi. Köy çevresinde tertibat alan güvenlik görevlileri alıcı kılığına giren elemanlarla birlikte saf eroin satıcısı oto tamircisi Mehmet Dinç ile ortağı Kilis’i Ali Zorlu’yu mal teslim ederken suçüstü yakaladı.

Bilindiği gibi Türkiye üzerinden yapılan uyuşturucu madde kaçakçılığı 12 Eylül sonrasında büyük bir darbe yedi. Bu yüzden uyuşturucu madde sevkiyatı çoğunlukla Suriye üzerinden ve İtalya’dan yapılmaya başlandı. Buna rağmen küçük çapta da olsa uyuşturucu madde satışları zaman zaman görülüyor ve derhal güvenlik görevlileri tarafından yakalanıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *