ANASAYFA arrow right Güncel

Ermenistan: Azerbaycan hava sahasını ihlal etti

Ermenistan: Azerbaycan hava sahasını ihlal etti
YAYINLAMA: 30 Temmuz 2021 / 17.40
GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2021 / 17.40
Ermenistan Savunma Bakanlığı, hafta başındaki çatışmaların ardından bugün de Azerbaycan'ın hava sahasını ihlal ettini söyledi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Azerbaycan ordusuna ait insansız hava araçlarıyla (İHA) Ermenistan hava sahasına sızma girişimi önlendi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise suçlamayı reddetti.

Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, "29 Temmuz'da Ermenistan Silahlı Kuvvetleri birlikleri, sınırın Geğarkunik kısmında Ermenistan hava sahasına Azerbaycan ordusuna ait İHA'larla gerçekleştirilen sızma girişimi engellendi" dedi.

Açıklamaya göre, sabah saatlerinde sınırdaki durum nispeten stabildi.

Azerbaycan: Gerçekle bağdaşmıyor

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise iki İHA ile ilgili bu bilgilerin gerçekle bağdaşmadığı ve bunun düşman tarafından ortaya atılmış bir başka yanlış bilgi olduğu belirtildi.

Azerbaycan ve Ermenistan önceki gün sınırda ateş açıldığını bildirmişti. Ermenistan tarafından üç kişi hayatını kaybetmiş, beş kişi yaralanmıştı.

Azerbaycan tarafından da iki yararlı olduğu bildirilmişti. Daha sonra Azerbaycan Rusya'nın sınırda ateşkes ilan edilmesi teklifini kabul ettiğini duyurmuştu.

Savaş 44 gün sürmüştü

Erivan ve Bakü geçen sonbaharda Dağlık Karabağ için 44 günlük bir savaşa girdiler ve bu savaş Kasım ayında Rusya arabuluculuğunda bir ateşkesle sona erdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *