ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Erken tanı kanseri önler

Erken tanı kanseri önler
YAYINLAMA: 01 Aralık 2020 / 14.16
GÜNCELLEME: 01 Aralık 2020 / 14.16

Kanserin normal kurallar dışında, diğer doku ve organların aleyhine büyüyen ve çoğalan hücrelerin oluşturduğu bir hastalık olduğunu belirten Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Şube Başkanı Dr. Ala- ittin Demircan, erken tanının tedavi şansını artırdığını ve hayat kurtardığını ifade etti.

Dünya Kanser Haftası nedeniyle Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Çelenk koyma ve saygı duruşundan sonra bir açıklama yapan Demircan, kanserin halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, "Yıllardır, kanser neden oluşuyor, kansere çare bulunabilecek mi, gibi sorularla devamlı karşılaşırız. Bu sorulara çoğumuz yetersiz yanıtlar veririz” dedi.

Demircan, “Şu gerçek ki, son 30 yılda, tıptaki yeni bilgiler her 10 yıllık dönemlerde ikiye, kanser konusunda bilinenler ise dörde katlanmaktadır. Özellikle kanserin oluşumu konusunda son 10 yılda öğrenilenler insanlık tarihi boyunca öğrenilenlerden çok fazladır" şeklinde konuştu.

Gaziantep Onkoloji Hastanesinin kaba inşaatının bittiğini belirten Demircan konuşmasına şöyle devam etti: "Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Şubesi, Gaziantep ve çevre illere hizmet ve şifa dağıtacak bir kanser hastanesi yapmak için 1997'den beri büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Bu hizmet yarışına Gaziantep'teki tüm kurumlar ve değerli idarecilerimizin çok büyük katkıları olmuştur. 12 Bin metrekare kapalı alanı olan, 6 katlı dev binamızı, iki yılda bitirmeye çalışacağız. Gaziantep ve çevresindeki tahmini 3 binden fazla yoksul ve sıkıntılı kanserli hasta yardım bekliyor" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *