ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Erken seçim kararı muhalefeti sevindirdi

Erken seçim kararı muhalefeti sevindirdi
YAYINLAMA: 02 Nisan 2021 / 13.39
GÜNCELLEME: 02 Nisan 2021 / 13.39
Erken seçim tartışmalarına TBMM’de dün yapılan oylama ile son nokta konuldu. Oylamaya katılan 514 milletvekilinden 449’u seçime evet derken, 62 milletvekili ret oyu verdi, üç milletvekili de çekimser kaldı. Siyasi parti temsilcileri 3 Kasım’da yapılacak erken genel seçimin ülkenin önünü açacağı görüşünde.

CHP İl Başkanı Metin Çelikel, seçim kararının Türkiye’nin önünü açan bir karar olduğunu belirterek, “Seçim kararı Türkiye’nin yararına olmuştur. Sıkışan ekonomi ve siyaset, yeni bir yönetim anlayışı ve parlamentoyla belki nefes alacaktır, ülkenin önünde dev sorunlar var. Bunlar bir çırpıda çözümlenmez, ama bunları çözecek iradeye sahip güçlü bir iktidar olması gerek" dedi. Seçim kararı ile topluma güven geleceğini kaydeden Çelikel, “Seçimden sonra yönetilemeyen bir Türkiye’den yönetilen bir Türkiye’ye, uygulanmayan demokrasiden uygulanabilen demokrasiye geçmiş olacağız, ülke iyi yönetilene kadar seçim bir araç olarak sürekli kullanılmalı” diye konuştu.

Çelikel, parti olarak seçime 1999 yılından bu yana hazırlandıklarını belirterek, bu süre içerisinde eksikleri giderdiklerini ve ülke yönetimine talip bir parti olarak ülkenin sorunlarını tanıyan ve çözüm üretebilecek kadroya sahip olduklarını sözlerine ekledi.

MHP İl Başkanı Süleyman Uçan, erken genel seçim kararının hayırlı olmasını dileyerek, “Arzumuz kuvvetli hükümetlerin iş başına gelmesi ve ülkeye faydalı hizmetler yapması, ülkenin borç batağından kurtulmasını arzu ediyoruz. Güçlü bir hükümetle devletin itibarı yerine gelir. Bulunduğumuz coğrafyada kuvvetli, itibarlı bir Türk devleti olur, ülke yönetimlerine yeni yüzlerin, yeni partilerin gelmesinde fayda vardır” şeklinde konuştu.

Üzer, dün Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, 3 Kasım 2002 tarihinde yapılacak seçimin ülkemizde kötü bir dönemin kapanması, yeni bir dönemin açılmasına vesile olacağını belirterek, “İnanıyoruz ki AK Parti yapılacak bu seçimde tek başına iktidara gelecek. Deneyimli kadroları ve programları ile halkımızı rahatlatacak ve ülkemizde yeniden üretime dayalı kalkınmayı başlatacaktır. Arsıza, hırsıza, hortumcuya ve yolsuzluk yapanlara yol vermeyecektir. Bu tür insanlar AK Parti iktidarında yer bulamayacak” dedi.

Seçimin demokrasinin en önemli unsurlarından biri olduğunu ifade eden üzer şöyle devam etti: “Seçim demokrasinin bayramıdır. Seçim demokrasinin anahtarıdır. Son günlerde hepimiz görüyoruz ki bazı liderler ve partiler seçimden ısrarla kaçmanın yollarını arıyor. Ama nafile! Korkunun ecele faydası yok. He yaparsa yapsınlar seçimden kaçamayacaklar. Ecevit 4 yıllık Başbakanlık süresi içinde Türkiye’ye ve Türk halkına Cumhuriyet tarihinin en derin ekonomik bunalımını yaşatmıştır. Bu süre içinde 2 milyon' kişiyi işsiz bırakmış 500-600 bin esnafın kepenk kapatmasına yol açmıştır. Binlerce fabrikanın üretimini durdurmasına yol açan ve bunların sonucunda halkı fakirleştiren, yoksullaştıran, icraatlardan ortaklarıyla birinci dereceden sorumlusudur ve bunların hesabını yapılacak ilk seçimde verecektir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *