ANASAYFA arrow right Güncel

Erkekler Ocak’ta 31 kadını öldürdü

Erkekler Ocak’ta 31 kadını öldürdü
YAYINLAMA: 03 Şubat 2023 / 14.56
GÜNCELLEME: 03 Şubat 2023 / 14.56
Erkekler, en az 72 kadına şiddet uyguladı, en az 11 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az yedi kadını taciz etti.

bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Ocak’ta en az 31 kadını ve en az dört çocuğu  öldürdü.

Aralık’ta en az 28 kadının ölümü basına "şüpheli” olarak yansıdı.

Erkekler, en az 72 kadına şiddet uyguladı, en az 11 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az yedi kadını taciz etti. Ocak 2023’de basına yansıyan bir tecavüz vakası olmadı. Yansımaması olmadığı anlamına gelmiyor.  

Cinayet

Erkekler, Ocak’ta en az 31 kadını öldürdü; geçen yıl da aynı ay bu sayı 23 idi. Erkekler, kadınların yanındaki beş erkeği de öldürdü.

Erkekler, en az altı kadını koruma kararına rağmen öldürdü. Erkeklerin öldürdüğü kadınlardan biri transtı. 

Erkeklerin 11 kadını “ayrılmak istediği”, “barışmak istemediği” için öldürdü. Erkeklerin, 20 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı.

15 kadını kocası, eski kocası, sevgilisi erkekler, dokuz kadını da babası, oğlu, torunu ve abisi öldürdü. İki kadını arkadaşı, iki kadını akrabası öldürürken, üç kadını öldüren erkeklerin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkekler, yedi kadını sokak, park, iş yeri gibi ev dışı alanlardan, 20 kadını ev içinde öldürdü. Erkeklerin dört  kadını nerede öldürdüğü bilgisi basına yansımadı.

Erkekler, 11 kadını kesici silahlarla, 16 kadını ateşli silahla, bir kadını boğarak bir kadını darp ederek öldürdü. Erkekler iki kadını yaktı.

Çocuk cinayeti 

Ocak’ta erkekler en az dört çocuğu öldürdü. Geçen yıl aynı ay bu sayı üç di. Dört çocuğu da babaları öldürdü. Batman’da çocuğunu öldüren baba “Annesine acı vermek istedim” dedi.

Taciz

Ocak 2023’de erkekler en yedi kadını taciz etti. Bu sayı geçen yıl aynı ay, sekiz idi.

Erkekler, altı kadını sözlü ve fiziki yollarla taciz etti. Erkekler, en az bir kadını da görüntüsünü çekerek taciz etti.

Erkekler altı kadını metro, otobüs, sokak gibi ev dışı alanlarda, bir kadını da ev içinde taciz etti.

Bir kadını üniversitede öğretim üyesi bir erkek, iki kadını iş arkadaşı, bir kadını kocası taciz etti. Üç kadını taciz eden erkeğin kim olduğu bilgisi basına yansımadı.

Çocuk İstismarı

Erkekler, Ocak’ta en az 11 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti. Geçen yıl aynı ay bu sayı 27 idi. Bir çocuk istismarı çocuk hamile kaldığı için açığa çıktı. Erkeklerin istismar ettiği çocuklardan biri erken yaşta zorla evlendirilmişti.

Erkekler, 10 çocuğu okul, kuran kursu, tarikat evi gibi ev dışı alanlarda, bir çocuğu da ev içinde istismar etti.

Bir çocuğu bir tarikat üyesi, iki çocuğu okul müdürü, bir çocuğu akrabası, bir çocuğu babası, bir çocuğu erken yaşta zorla evlendirildiği erkek, bir çocuğu aralarında kamu görevlilerin de olduğu 40 erkek istismar etti. Dört çocuğu istismar eden erkeklerin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Şiddet / Yaralama

Erkekler, Ocak’ta 72 kadına şiddet uyguladı. Geçen yıl da aynı ay bu sayı, 57 idi. 

Erkeklerin şiddet uyguladığı en az dokuz kadın “ağır” hasta olarak hastaneye kaldırıldı. Erkekler en az ion iki kadına “koruma kararını” ihlal ederek şiddet uyguladı.

En az 56 kadını kocası, sevgilisi erkekler yaraladı. Bir kadını taksi şoförü, dokuz kadını abi, damat, baba gibi aile üyeleri, yaraladı. Bir kadını hırsız, doktor bir kadını hastası, üç kadını arkadaşı, bir kadını da işvereni yaraladı.

Erkekler, 22 kadına boşanmak istediği/barışmak istemediği için şiddet uyguladı. Bir kadına “gasp etmek” için şiddet uygulayan erkekler, bir kadını da “resmi nikah istediği” için yaraladı. Erkekler iki kadına da “kıskandığı” için şiddet uyguladı. Erkeklerin 46 kadına şiddet uygulama “bahanesi” basına yansımadı.

Erkekler, 51 kadını darp ederek, sekiz kadını ateşli silahlarla, dokuz kadını kesici aletlerle yaraladı. Erkekler, iki kadını yaktı, bir kadına işkence etti. Bir kadını da havai fişekle yaraladı.

Erkekler, 51 kadını ev içinde, 21 kadını ormanlık alan, gazino ve sokak gibi ev dışı alanlarda yaraladı. Erkeklerin bir kadını nerede yaraladığı basına yansımadı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Ocak’ta erkekler en az 13 kadını seks işçiliğine zorladı. Seks işçiliğine zorlananlar arasında çocuklar da vardı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *