ANASAYFA arrow right Yaşam

Erkek şiddeti, her gün daha vahşi yöntemlerle can alıyor

Erkek şiddeti, her gün daha vahşi yöntemlerle can alıyor
YAYINLAMA: 30 Aralık 2020 / 21.07
GÜNCELLEME: 30 Aralık 2020 / 21.17
Gaziantep Demokratik Kadın Platformu, son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine tepki gösterdi, “Kadın katilleri gibi bu toplumdaki erkek egemen değerlerden, uygulanmayan tedbir ve önlemlerden, defalarca verilen haksız tahrik indirimlerinden cesaret alıyor” denildi

Eğitim Sen Gaziantep Şube Kadın Sekreteri Elif Söyleyici, “Her gün yeni kadın cinayetleri haberleri ile yüreklerimiz yaralanıyor. Erkek şiddeti sınır tanımadan hayatlarımızı karartmaya devam ediyor. Ataerkil güç ilişkilerinden beslenen erkek şiddeti her gün daha vahşi yöntemlerle can almaya devam ediyor. Eril yargının şiddet faillerini cezasız bırakması ve katillere verilen iyi hal indirimleri şiddet tehdidi altında yaşam süren kadınlara yenilerini ekliyor” diye konuştu.

İktidarın kadın düşmanı politikalarından cesaret alıyorlar

Kadın cinayetlerinin medyada yer alış biçiminin, eril yargı indirimlerinin, faili aklamaya dönük erkek egemen ahlak kodların ise katillerin imdadına yetişircesine seferber edildiğini kaydeden Söyleyici, “Bugün karşımızda bulduğumuz katillerde tıpkı diğer kadın katilleri gibi bu toplumdaki erkek egemen değerlerden, uygulanmayan tedbir ve önlemlerden, defalarca verilen haksız tahrik indirimlerinden medet umarak bu cinayetleri işlediler.

Tıpkı Özgecan Aslan’ ı öldüren Ahmet Suphi Altındöken’in, Şule Çet’i katleden Çağatay Aksu’nun, Gülistan Doku’yu kaybettiren Zainal Abarakov’un , Feray Şahin’i katleden Fatih Burak Aykul’un, iktidarın kadın düşmanı politikalarından cesaret alarak bu katliamları gerçekleştirdiği gibi” şeklinde açıklama yaptı.

Bir kişi daha eksilmeyeceğiz

Söyleyici, artan kadın cinayetlerinin kadının bedenini suç mahalline dönüştüren kadın karşıtı siyasi politikaların ürünü olduğunu ve bu yüzden kadın cinayetlerini politik olarak değerlendirdiklerinin altını çizdi. “Biz kadınlar yaşamlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Eşit ve özgür bir yaşam için kadın dayanışmasından güç alarak örgütlü  mücadelemize ısrarla devam edeceğiz. Eşit ve özgür bir yaşamdan yana olan herkesi İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya, sözleşmenin ve 6284 sayılı yasanın etkin bir şekilde uygulanması için mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” dedi. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *