ANASAYFA arrow right Spor

“Erkek oyunu olmadığını göstereceğiz”

“Erkek oyunu olmadığını göstereceğiz”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
Beşiktaş Kadın Futbol Takımı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel organize edilen maçta, 7 Mart’ta İspanyol ekibi Atlet
Beşiktaş Kadın Futbol Takımı 8 Mart için sahaya çıkıyor

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel organize edilen maçta, 7 Mart’ta İspanyol ekibi Atletico Madrid ile karşılaşacak.
Beşiktaş Kadın Futbol Takımı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi, spordaki cinsiyetçiliğe son vermek adına “Ben Varım” diyor.
Beşiktaş Kadın Futbol Takımı, spordaki cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek ve bununla mücadele etmek adına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına bir maç organize etti. “Vodafone Kupası” adı verilen maçta Beşiktaş Kadın Futbol Takımı, İspanya Kadınlar Futbol Ligi’nde Barcelona’nın ardından ikinci sırada yer alan Atletico Madrid ile karşılaşacak.
7 Mart Cumartesi günü Vodafone Park’ta oynanacak karşılaşma, tüm taraftarlar için ücretsiz olacak ve Passolig gerekmeyecek. Ancak izleyicilerin, maç öncesi Vodafone Park gişelerinden ücretsiz biletlerini temin etmesi gerekiyor.
Saat 17.00’de başlayacak karşılaşma öncesi siyah beyazlı futbolculardan Didem Karagenç ve Başak Gündoğdu, bu anlamlı buluşma için taraftarları Vodafone Park'a çağırdı. Sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yapan oyuncular, ''Bu önemli günde bizleri desteklemek için sizleri de yanımızda görmekten mutluluk duyacağız. Bizi yalnız bırakmayın.'' ifadelerini kullandı.
Beşiktaş Kadın Futbol Takımları Organizasyon Sorumlusu Deniz Selin Bakkal karşılaşma öncesi bianet’e konuştu.
Organizasyonun, kulübün ana sponsoru Vodafone ile birlikte gerçekleştirildiğini söyleyen Bakkal, şöyle dedi:
“Sporcularımız, Vodafone Park’ta binlerce kişi önünde maç oynayacakları için çok heyecanlılar. Geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan takımımızın oyuncuları, Hollanda’da düzenlenen Şampiyonlar Ligi’ne katıldığımızda da Atletico Madrid gibi kadın futbolunda yer alan önemli takımlarla mücadele etmişlerdi.
“Maçın tanıtımı ve çekimlerinde de öne çıkartıldığı gibi kendilerini izleyen ve takip eden küçük kız çocuklarına ilham vermeleri, onların rol model/idolleri olmaları, kadın futbolcularımıza tarifsiz duygular yaşatıyor.
“Vodafone, oynayacağımız bu maçta kadın futbol takımımızın altapısına bir bağışta bulunuyor. O gün heyecanımıza ortak olmak için herkesi maçımıza davet ediyoruz. Ayriyeten karşılaşmanın başka bir önemi daha var. Taraftarlarımız önünde oynayacağımız bu maç, kadın futbolunun bilinirliği ve gelişmesi, sponsorların ilgisini çekmesi ve şartlarının düzeltilmesi yolunda atılacak adımlar için de çok kıymetli olacak”.
“Erkek oyunu olmadığını göstereceğiz”
“Futbolun sadece bir erkek oyunu olmadığını ve kadınların da güçlü bir şekilde futbol oynayabileceğini göstereceğiz. Kulüpte kadın futbolunun içinde yer alan kadınlar olarak, kadınların dışlandığı ya da göz ardı edildiği bazı meslek alanlarına karşı ‘Ben Varım’ diyoruz.
“Üç büyük spor kulübü içerisinde kadın futbol şubesi olan ilk kulübüz. Yanı sıra ilk kız futbol okulunu açan, her kategoride milli makıma sporcu veren ve 100’ün üzerinde lisanslı oyuncusu olan tek kulüp olmanın da ayrıca gururunu yaşamaktayız.
“Futbol gibi genellikle erkeklerin egemen olduğu ve adını anınca ilk olarak erkeklerin akla geldiği, büyük bir nüfus oluşturdukları bir spor branşında, kadınların da var olduğunu göstermeyi amaçlıyoruz. İnsanların akıllarındaki ve hayatın her alanında var olan cinsiyetçi düşünceleri yıkmak istiyoruz.
“’Kadınlar futbol oynayamaz, onlar futboldan ne anlar’ gibi düşüncelere karşı karşı kızları spor alanına katmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz”.
Kadın futbolunda taraftar rekoru
Kadın futbolunun dünya çapındaki başarılı temsilcilerinden biri olan Atletico Madrid, geçen yıl bir dünya rekoruna da imzasını atmıştı.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Madrid ekibi, 17 Mart 2019’da yıl İspanya Kadınlar Futbol Ligi’nin 24. haftasında Barcelona ile karşılaşmış ve bu maçta seyirci rekoru kırılmıştı.
Wanda Metropolitano Stadı’nda oynanan karşılaşmayı 60 bin 739 kişi tribünlerden takip etmiş ve bu sayı, kayıtlara “Bir kadın futbol maçında erişilen en yüksek sayı” olarak geçmişti. bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *