ANASAYFA arrow right Dünya

Ericsson CEO'su 'IŞİD'e ödeme yapmış olabiliriz' dedi, şirketin hisseleri çakıldı

Ericsson CEO'su 'IŞİD'e ödeme yapmış olabiliriz' dedi, şirketin hisseleri çakıldı
YAYINLAMA: 16 Şubat 2022 / 18.00
GÜNCELLEME: 16 Şubat 2022 / 18.00
İsveçli teknoloji devi Ericsson'un CEO'su, 'Irak'ta belirli yollara erişim sağlamak için IŞİD'e ödeme yapmış olabiliriz' itirafında bulundu. Şirket hisselerinde düşüş yüzde 9'u aştı.

İsveç merkezli telekomünikasyon devi Ericsson'un CEO'su Borje Ekholm'dan dikkat çeken bir itiraf geldi. Ekholm, şirketinin Irak'ta belirli ulaşım yollarına erişim sağlamak için terör örgütü IŞİD'e ödeme yapmış olabileceğini kabul etti.

İsveç medyasına konuşan Borje Ekholm, 2018 yılına kadar uzanan olağan dışı harcamalar tespit ettiklerini ancak paranın nihai alıcısının kim olduğunu henüz belirlemedikleri ama bunun ortadan kalktığını görebildiklerini dile getirdi.

Ericsson'un konuyu netleştirmek için önemli kaynaklar harcadığını belirten Borje Ekholm, “Terörün finansmanı kesinlikle kabul edilemez ve buna kesinlikle izin vermiyoruz” dedi.

Bu açıklamaların ardından Ericsson hisselerinde gün içinde değer kaybı yüzde 9'u aştı.

CEO'nun açıklaması, şirket tarafından dün yapılan ve Irak'taki operasyondaki kural ihlalleriyle ilgili soruşturmanın sürdüğüne işaret edilen açıklamadan sonra geldi.

Bloomberg'in aktardığına göre, İsveç bankası Handelsbanken analistleri, Ericsson'un söz konusu şüpheli ödemelerinin, ABD Adalet Bakanlığı'nın 2019'da sonuçlanan bir yolsuzluk soruşturmasında yer almış olmasının muhtemel olduğunu ancak son CEO'nun son açıklamalarının yeni soruşturmaya neden olmasını beklemediklerini yazdı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *