ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ergetir, yeniden il başkanı oluyor

Ergetir, yeniden il başkanı oluyor
YAYINLAMA: 14 Ekim 2022 / 12.42
GÜNCELLEME: 14 Ekim 2022 / 12.42
CHP’de il kongresine gerek kalmadı

CHP’de hafta sonu yapılacak il kongresi için il başkanı Duran Ergetir adaylığını açıkladı. Ergetir, il ve ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra belediye başkanının da ortak önerisi doğrultusunda göreve talip olduğunu açıkladı. Ergetir, adaylık çalışması yapan Mehmet Tuncel ve Coşkun Özdemir’in kendi lehine feragat ettiğini, önümüzdeki yerel seçimlere parti olarak çok iyi hazırlandıklarını kaydetti ve ülkenin AK Parti iktidarından kurtulması gerektiğini vurguladı.

Ergetir’e ilçe başkanları destek verdi

CHP il başkanı Duran Ergetir’in ilçe başkanlarıyla birlikte düzenlediği toplantıya Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, Antalya il başkanı Ümit Uysal, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Bu arada toplantıya il başkanlığı için hazırlanan Mehmet Tuncel ile Coşkun Özdemir de katıldı. Ergetir, iki adayın da kendi lehine adaylıktan çekildiğini belirterek, “Partilerin ortak görüşü önerisi ike sağlanan mutabakat doğrultusunda il başkanlığına önerildim. Ben de partideki bütün seçimlerde gereken başarının sağlanması için göreve talip oldum. 17 Ağustos’tan sonra kongre heyecanı unutularak her şeyi yerel seçime hazırlanmaya yönelik olacak” dedi.

 

Ülke kaynaklarını kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz

Hükümetin uygulamalarını da eleştiren Ergetir, her alanda olduğu gibi orman arazilerinin de birbirlerine peşkeş çekilmek istendiğini ifade etti. Ergetir, “AK Parti hükümeti 437.000 hektar orman alanını birbirlerine peşkeş çekmenin gayreti içinde. Ama CHP olarak biz buna dur demek zorundayız. Yine milli eğitim Bakanı 81 ilin valisine resmi yazı gönderip, imam hatip lisesi açmak veya kurmak isteyenlerin listesini, özgeçmişlerini istiyor. Burada AKP iktidarının niyeti ortaya çıkmıyor mu? Açık öğretim yolu ile binlerce imam yetiştirmek isteniyor. Bir gece 2000 imam kadrosu 12.000’e çıkartılmak isteniyor. Bunlar karşısında bizim yapmamız gereken bütünlüğümüzü korumak, içe karşı değil bundan böyle dışa karşı çalışmamızı hızlandırmaktır. Yerel yönetimler de mutlaka iktidar olmak zorundayız. Buna mecburuz, her yer yönetimlerde AK PARTİ başarılı olursa, Şeriat düşüncesi için gerekeni yapacaklarından kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *