ANASAYFA arrow right Güncel

Erdoğan'dan Ümit Özdağ'a: Particiklerden bir tanesini Karkamış'ta kovdular o da gidip bir dükkâna sığındı, daha dur bu iyi günleriniz

YAYINLAMA: 25 Kasım 2022 / 17.43
GÜNCELLEME: 25 Kasım 2022 / 17.43
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın roket atılan Karkamış'a ziyareti sırasında protesto edilmesini hatırlattı; "Particiklerden bir tanesi dün Gaziantep oradan Karkamış'a geçmiş. Kalkmış orada mülteci kardeşlerimizle ilgili birkaç laf etmeye kalkınca, tabii ferasetiyle konuşur benim milletim, bunun yeri değil, lütfen burada siyaset yapmayın diye kovdular o da bir dükkana sığındı. daha dur bu iyi günleriniz" if

Özdağ, öğle saatlerinde 21 Kasım Pazartesi günü roketatar ve havan saldırılarının düzenlendiği ve bir öğretmen ile bir çocuğun yaşamını yitirdiği Karkamış ilçesine geldi. İlk olarak saldırıda hayatını kaybeden Hasan Karataş’ın yakınlarına taziye ziyaretinde bulunan Özdağ, daha sonra Karkamış Sınır Kapısı’na geldi. Burada gazetecilere açıklama yapan ve hükümetin Suriye politikasını eleştiren Özdağ konuştuğu sırada çevredeki bazı kişilerin tepkisiyle karşılaştı. Partililer ile tepkili vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.  İki grup arasında arbede yaşandı ve bu sırada bazı vatandaşlar bölgeden uzaklaştırılmaya çalışıldı.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı kapsamında açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın gündeminde yine terör vardı. PKK üzerinden HDP'yi hedef alan Erdoğan, "Burada kadının canına kasteden genç kızlarımızı kandırıp dağlarda ölüme sürükleyen tecavüzden infaza her türlü insan hakkı ihlalinde bulunan terör örgütünü görmezden gelemeyiz. Bu örgütün parlamentomuzdaki uzantılarını görmezden gelemeyiz. Onların demokrasi adına söyleyecekleri hiçbir söz kalmamıştır. Hiçbir cümle yoktur. Biz kimin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunların neyin peşinde olduğunu gayet iyi biliyoruz. Onun için bunların parlamento kürsüsünü fırsat bilerek oradan kullandıkları ifadelerin bizim indimizde hiçbir kıymeti yoktur. Burada kadın ve çocuk katillerinin yakasına yapışmazsak, bırakınız ülkeyi yönetme sorumluluğumuzu en temel insanı vazifemizi yerine getirmiş olamayız. Parlamentoya öyle veya böyle girip ondan sonra teröristlerle kol kola Kandil'de dağlarda dolaşanlar bu milletin oylarının temsilcisi olamaz" diye konuştu.

Erdoğan sözlerinin devamında vatandaşlara seslenerek 2023 seçimleri için, "Ben 'Şehit edilen o 4 yaşındaki yavrumuzun kanını yerde bırakmayalım' derken aynı zamanda sandıkta da bırakmayalım" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *