ANASAYFA arrow right Ekonomi

Erdoğan'dan faiz artışı yorumu: Acı ilaç içmemiz gerektiğinin farkındayız

Erdoğan'dan faiz artışı yorumu: Acı ilaç içmemiz gerektiğinin farkındayız
YAYINLAMA: 20 Kasım 2020 / 18.41
GÜNCELLEME: 20 Kasım 2020 / 21.10
Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendiren Erdoğan, 'Türkiye'yi faiz, enflasyon, kur sarmalından çıkarmamız şarttır. Faiz sebeptir. Enflasyon neticedir. Bunu böyle bilelim' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın dünkü faiz artışıyla ilgili olarak, "Acı ilaç içmemiz gerektiğinin farkındayız, bunu böyle değerlendiriyorum" dedi.

8'inci MÜSİAD EXPO Fuarı'nın açılışında konuşan Erdoğan, "Gerekirse bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin farkındayız, dünkü faiz artışını bu çerçevede değerlendiriyorum. Türkiye'yi faiz, enflasyon, kur sarmalından çıkarmamız şarttır. Faiz her şeyden önce paradan para kazanmak suretiyle insanları sömürmektedir. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Asıl hedefimiz enflasyonu en kısa sürede tek haneli rakamlara indirmek, faizlerin de buna uygun şekilde aşağı inmesini temin etmektir. Bunu başardığımızda kurun da istikrara kavuşacağını umuyorum" ifadelerini kullandı.

'MEVDUATLARDA DÖVİZ AĞIRLIĞININ AZALMASINI SAĞLAMALIYIZ'

Erdoğan, mevduatlardaki döviz ağırlığının azaltılması gerektiğini de belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yurt dışı tasarruflarımızı mutlaka ülkemize getirmeliyiz, varlık barışı adımını attık. TL'ye güveni artırarak, mevduatlarda döviz ağırlığının azalmasını sağlamalıyız" diye konuştu.

'YATIRIMCI GÜVENİ İÇİN HER TÜRLÜ ADIMI ATACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide reform mesajlarına da devam etti. Erdoğan, "Yatırımcının güvenini kazanmak için her türlü adımı atacağız, gerekeni yapacağız. Ekonomi ve hukukta reformu en kısa sürede Meclis'e getireceğiz. Yeni yargı paketleriyle ilgili hazırlıklar sürüyor. Bunları da en kısa sürede Meclis gündemine getireceğiz" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *