ANASAYFA arrow right Siyaset

Erdoğan'dan CHP'ye: Hesabını vereceksiniz

Erdoğan'dan CHP'ye: Hesabını vereceksiniz
YAYINLAMA: 11 Aralık 2020 / 18.35
GÜNCELLEME: 11 Aralık 2020 / 18.35
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aslında hiç girmek istemediğim bir hususa CHP yönetiminin davranışları nedeniyle girmek istiyorum. Bu CHP'deki taciz, tecavüz ve yolsuzluk furyasıdır. Türkiye'nin ikinci partisinin bu hale gelmesinden biz utanç duyuyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısına canlı bağlantı ile katıldı. CHP'deki taciz iddialarına ilişkin konuşan Erdoğan, "CHP yönetimi bu utanç bataklığından çıkıp temizlenmek yerine akıllara ziyan bir davranışa başvuruyor. Her tecavüzün hesabını vereceksiniz, her tacizin hesabını vereceksiniz, her hırsızlığın hesabını vereceksiniz." dedi.

Erdoğan, CHP'nin doğrudan savunma sanayisindeki atılımları hedef aldığını belirterek bunu 'beşinci kol faaliyeti' olarak nitelendirdi.

Erdoğan'ın konuşması şu şekilde: 

- Yaklaşık 3 hafta sonra yeni bir yıla gireceğiz. Tarih 2020'yi her yönden zor ve ilginç bir yıl olarak kayda geçirecektir. Benzeri görülmemiş olayları yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Türkiye'nin 2020'yi nasıl kapattığını, 2021'ye nasıl başladığını sadece rakamlar ile anlayamayız.

- 83 milyonun tamamını kalpten, inancı, kültürü ile sevmeye ihtiyaç vardır. İster siyasetçi, ister çoban, ister iş adamı, ister çiftçi olsun, işini en iyi şekilde yapan bir toplumsal ahlaka ihtiyaç vardır. Bir insan bu toplumsal değerlerden nasiplenmediyse bir ok gibi dönerek kendini vurmaya başlıyor. Bu nasipsizlerin başında da CHP yönetimi geliyor. 

- Savunma sanayine yapılan hiçbir saldırı masum değildir. Projelerimizi hedef alan her saldırının gerisinde sinsi ve alçakça bir niyet vardır.

'CHP'nin başındaki zatın azgınca saldırıya geçtiği bir diğer konu uluslararası yatırımcılar'

- CHP’nin başındaki zat ve yönetiminin son dönemde tüm mesailerini harcadıkları konulara bir bakın. İnsansız hava araçları projemize saldırıyorlar, motor projemize saldırıyorlar, helikopter projemize saldırıyorlar. Doğu Akdeniz'deki, Karadeniz'deki hidrokarbon faaliyetlerimize saldırıyorlar. Milletimizin asla şunu akıllarından çıkarmamalarını istiyoruz. Savunma sanayimize saldırılar masum değildir. Alçakça ve sinsice bir plan vardır. Başka devletler adına yürütülen bir beşinci kol faaliyetidir.

- CHP'nin başındaki zatın azgınca saldırıya geçtiği bir diğer konu uluslararası yatırımcılardır. CHP'nin başındaki zatın İngiliz, Fransız yatırımcılara ses çıkarmayıp, Katarlı olunca ses çıkarması bunların ruhuna sinmiş faşizmin işaretidir. Uluslararası yatırımcıları niyetlerinden vazgeçirmek suretiyle ülkemiz ekonomisi baltalamayı, mümkünse tümden yıkmayı hedefliyorlar. 

- Kılıçdaroğlu artık siyaset biliminin konusu olmaktan çıkmış, başka bir bilimin konusu haline gelmiştir. 

'Önlerine geleni tacizci, tecavüzcü diye suçlayan, kendi partilerindeki rezillikleri örtmeye çalışan bunlar değil mi?'

- Aslında hiç girmek istemediğim bir hususa CHP yönetiminin davranışları nedeniyle girmek istiyorum. Bu CHP'deki taciz, tecavüz ve yolsuzluk furyasıdır. Türkiye'nin ikinci partisinin bu hale gelmesinden biz utanç duyuyoruz. Bunların araştırılması, suçluların cezalandırılması konusunda en küçük bir adım atmıyorlar. Çoğu gerçek olmayan haberleri üzerinden ortalığı karıştıran sözde kadın hakları savunucularının sessizliği de manidardır. Parti teşkilatındaki taciz, tecavüz ve hırsızlık konusu hakkında tek laf etmiyor.

- İl Başkanının bunların üstünü örtmesi konusunda da en ufak söz etmiyor. Bunların buz dağının görünen kısmı olduğu görülüyor. Derine inildikçe daha neler çıkacak. Her gün yeni bir itiraf ve itham ile karşılaşıyoruz. CHP yönetimi bu utanç bataklığından çıkıp temizlenmek yerine akıllara ziyan bir davranışa başvuruyor. Her tecavüzün hesabını vereceksiniz, her tacizin hesabını vereceksiniz, her hırsızlığın hesabını vereceksiniz.

Buradan CHP'ye sesleniyorum, bu taciz, tecavüz olayına karışan kim varsa ipliğini pazara çıkaracaksınız. Aksi halde tüm CHP'lilerin üstüne gölge düşer. Biz buna rıza göstermeyiz. Onların hakkını, hukukunu korumak için takipçisi olacağız. Bu kepazeliklerin üstüne kararlılıkla gitmenizi ve milletimizle paylaşmanızı istiyorum.

- Önlerine geleni tacizci, tecavüzcü diye suçlayan, kendi partilerindeki rezillikleri örtmeye çalışan bunlar değil mi? Bunca kamburla insan içine çıkamazlar.

- Hangi çirkinliklerini, hangi ihanetlerini yüzlerine vurursak vuralım Yarabbi Şükür deyip yollarına devam ediyorlar.

 'Yaptırım gündemi fayda sağlamaz'

Avrupa Birliği üyesi ülkeler içerisinde aklıselim sahibi ülkeler burada olumlu tavırlar ortaya koyarak, bu oyunu boşa çıkardılar.

- ABD ve AB ile iki tarafın da görmezden gelemeyeceği köklü ilişkilerimiz var. Yaptırım gündemi fayda sağlamaz. 

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *