ANASAYFA arrow right Ekonomi

Erdoğan: Rezervler kurdaki dalgalanmayı önlemek için kullanıldı

Erdoğan: Rezervler kurdaki dalgalanmayı önlemek için kullanıldı
YAYINLAMA: 24 Şubat 2021 / 18.50
GÜNCELLEME: 24 Şubat 2021 / 18.50
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, döviz rezervleri ile ilgili olarak grup toplantısında yeni açıklamalarda bulundu. Erdoğan, rezervlerin kurdaki dalgalanmayı önlemek için kullanıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunda tartışma konusu olan Döviz rezervleriyle ilgili olarak "Rezervler kurdaki dalgalanmayı önlemek için kullanıldı" dedi. 

Grup toplantısında konuşan Erdoğan, konuyla ilgili olarak "Bir süredir maruz kaldığımız ekonomik tuzaklarla mücadele ederken salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu'nun sürekli sorup durduğu dövizlerin önemli bir bölümü işte bu mücadelede kullanılmıştır" şeklinde konuştu. 

Enflasyon ve faizleri düşürme kararlılığı gösteriyoruz

Erdoğan, “Enflasyonu düşürme, kur istikrarını sağlama, faizleri aşağıya çekme konusundaki kararlılığımızı, attığımız her adımda gösteriyoruz.” dedi.

Erdoğan, "Bir süredir yavaşlamış olan uluslararası finans ve yatırım çevrelerinin ülkemize ilgisi, giderek artıyor. Kendi yatırımcılarımızı da harekete geçmeye, üretime, ihracata ve istihdama katkıda bulunmaya davete ediyoruz. Milletimizin moralini bozmaya, esnafımızı kışkırtmaya, halkı birbirine düşürmeye çalışanlara fırsat vermeden, bu sıkıntılı süreci nihayete erdirmekte kararlıyız." diye konuştu.

Tarım kredi marketleri 500'e çıkacak

Erdoğan Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinin sayısın 180’den 500’e çıkaracaklarını bildirdi. Erdoğan konuyla ilgili olarak "Zincir marketlerin özellikle yüksek fiyatlarla vatandaşımızı gerçekten adeta sömürdüğü noktada piyasayı balanse etmemiz gerekiyor. İlk etapta 500, daha sonra 1000, gerekirse daha da artıracağız. Sizler piyasayı bu şekilde yağmalarsanız kusura bankamyın biz bu adımı atarız atacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *