ANASAYFA arrow right Siyaset

Erdoğan, liderlerle İdlib’i görüştü

Erdoğan, liderlerle İdlib’i görüştü
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gece ABD Başkanı Trump, Almaya Başbakanı Merkel, Bulgaristan ve Macaristan başbakanlarıyla İd
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gece ABD Başkanı Trump, Almaya Başbakanı Merkel, Bulgaristan ve Macaristan başbakanlarıyla İdlib meselesi üzerine telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.
İdlib’de perşembe akşamı 33 askerin yaşamını yitirdiği 32’sinin de yaralandığı saldırının ardından diplomasi trafiği yaşandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü.
Görüşmede, ikili meselelerin yanı sıra İdlib'de yaşanan son gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı. Erdoğan, görüşmede, Türkiye'nin İdlib'de "Soçi ile belirlenen alanın Suriye rejiminden arındırılması kararlılığını" teyit etti.
Görüşmeye ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise Trump'ın Erdoğan ile görüşmesinde İdlib’de Türkiye askerine yönelik saldırıyı kınadığını bildirildi. Açıklamada, "Başkan Trump, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeybatısındaki çatışmaları azaltma ve insani felaketi önleme çabalarına desteğini yineledi” denildi.
Merkel: Ateşkes için yeni bir anlaşma
Tayyip Erdoğan Almanya Başbakanı Angela Merkel'le de telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İdlib'de yaşanan son gelişmeler ve Suriye krizinin ele alındığı görüşmede, bölgesel meseleler üzerinde iş birliği ve ortak çalışma konuları masaya yatırıldı.
Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Angela Merkel ile Erdoğan'ın telefonda İdlib'deki güncel durumu ele aldıklarını belirtti. Seibert, iki liderin, ateşkes konusunda yeni bir anlaşmanın acil olarak sağlanmasının gerekli olduğu ve bunun için mümkün olan en kısa zamanda siyasi görüşmelerin başlatılması hususunda hemfikir olduğunu aktardı.
Bulgaristan ve Macaristan başkanlarıyla görüşme
Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde ise İdlib başta olmak üzere Suriye’deki son gelişmelerin bölgeye muhtemel etkileri ve iş birliği yapılabilecek adımları ele aldı.
Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’la da telefonda görüştü. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ile Orban görüşmesinde, İdlib'deki gelişmeler, Suriye meselesi ve diğer bölgesel konular ile ikili ilişkiler ele alındı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile telefonda görüştü.
Genelkurmay Başkanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Güler ve Milley'in görüşmesinde güncel konuların ele alındığı bildirildi.
Erdoğan-Putin önümüzdeki hafta yüz yüze görüşecek
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 veya 6 Mart'ta bir araya gelmesi olasılığına ilişkin çalışma yürütüldüğünü belirtti.
Olası Putin-Erdoğan zirvesine ilişkin Sputnik'e açıklamalarda bulunan Peskov, "Şu anda, iki liderin bugünkü telefon görüşmesinin sonuçları bağlamında, 5 veya 6 Mart'ta yani önümüzdeki hafta en üst düzeyde görüşme olasılığına ilişkin çalışma yürütülüyor" dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, iki liderin bugünkü telefon görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le yaptığı telefon görüşmesinde, iki liderin en kısa sürede yüz yüze görüşmeleri kararlaştırıldı" demişti. bianet
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *