ANASAYFA arrow right Güncel

Engellilerin yanındayız

Engellilerin yanındayız
YAYINLAMA: 05 Aralık 2021 / 19.41
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2021 / 19.41
DEVA Partisi Gaziantep İl Sosyal Politikalar Başkanı Abdurrahman Emre 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yapılan açıklama ve yayınlanan mesajları dikkatle incelediklerini ama maalesef çözüm noktasında bir gelişmenin olmadığını söyledi.

“Özellikle 3 Aralık günü yapılan açıklamaları izledik” diyen Emre bugün ise herkesin engellileri unuttuğunu ifade edip “1 gün değil 365 gün.” Diyoruz diye konuştu.

Türkiye ve Gaziantep özelinde engellilerin yaşadıkları sorunların farkında olduklarını vurgulayan Emre Türkiye’de Ulusal Engelli Veri Tabanı’na göre engelli birey sayısının yaklaşık 1 milyon 600 bin olduğunu söyledi. Türkiye’de engelli oranının %13 ve engelli sayısının 9 milyon olduğunu vurgulayan Emre engelli çocukların sayısı ise yaklaşık 3 milyon olduğunu ifade etti.

DEVA Partisi olarak engelsiz hayata erişimi öncelikleri olacağını aktaran Emre engelli erişimini sağlayabilmek için kamuya, özel sektöre ve STK'lara ekonomik destek paketi sağlayacaklarını, engelli istihdamını arttırmaya yönelik geniş kapsamlı bir veri tabanı oluşturarak engelli tüm bireylere ulaşacaklarını kaydetti.

Engellilerle ilgili DEVA Partisi’nin politikaları hakkında bilgi veren Emre “Engellilerimiz için mesleki eğitim sertifika programı düzenleyeceğiz. Kamuda boş olan engelli kontenjanlarını dolduracağız. Evde bakım aylığı alanların Genel sağlık sigortası primini ödeyeceğiz. Engellilere kısa süreli ücretsiz bakım hizmeti veren yaşam merkezleri açacağız.” Dedi.

Engellilerin yararına çalışan STK’ları  güçlü bir şekilde destekleyeceklerini söyleyen Emre sözlerine şöyle devam etti:

“Engelli vatandaşlarımızın engellilik derecesine göre almış oldukları maaşları her kademe için iyileştireceğiz. Engellilerin haklarının tanınmasını eşit yurttaşlık ilkesinin bir gereği olarak görmekteyiz. Engellilerin hayatını kolaylaştıracak altyapı sorunlarını öncelikle ele alacak, istihdam ve eğitim konularındaki haklarını gözetecek bir program oluşturacak, sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarına dönük politikaları ivedilikle hayata geçireceğiz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *