ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Engelliler için “Yaşam Parkı”

Engelliler için “Yaşam Parkı”
YAYINLAMA: 30 Haziran 2020 / 15.16
GÜNCELLEME: 30 Haziran 2020 / 15.16

Toplumumuzun gerçeği, bazen alay edilen, bazen horlanan, yardıma ve desteğe ihtiyacı olan bedensel engelliler için Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bir park yaptırıldı. Belediyenin eski fidanlığının yerine, 35 bin metrekarelik alana kurulan ve trafik eğitim pisti de bulunan Yaşam Parkı 250 milyara mal oldu.

Parkın açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Özdeğirmenci, Vali Yardımcısı Ali Cergiboan, Başsavcı Ahmet Karayiğit ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhuriyetin 78. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, parkın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan "Gaziantep'te birçok güzel hizmet yapıldı ve kentin zaruri ihtiyaçları karşılandı. Ama bir eksiğimiz vardı, o da tüm toplumların olduğu gibi bizim de bir gerçeğimiz olan özürlü çocuklarımız. Onların da oyun alanı, park, oturma, dinlenme, el becerilerini geliştirecek atölye gibi ihtiyaçlarını giderecek bir alanı tanzim etmek gerekiyordu" dedi.

Parkın içinde, engellilerin el becerilerini geliştirebilecekleri bir atölye yer aldığını belirten Doğan, "Bu merkezin diğer bir amacı da çocuklara trafik eğitimi vermek. Bu amaçla bir trafik parkuru kuruldu. Çocuklarımıza trafik canavarını yenmeyi öğretmek için gerekli temel eğitimi vermeye çalışacağız" dedi. Bu arada Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Ahmet Bozdemir ve çok sayıda dernek üyesinin de katıldığı açılışta Bozdemir Doğana teşekkür etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *