ANASAYFA arrow right Güncel

Engelli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz

YAYINLAMA: 01 Aralık 2022 / 22.03
GÜNCELLEME: 01 Aralık 2022 / 22.03
‘Bir gün değil 365 gün beraberiz” sloganıyla yola çıkan Şahinbey Belediye tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlara 137 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye edildi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, farkındalık oluşturmak için tekerlekli sandalye, Şahinbey Kaymakamı Hayrettin Çiçek ise beyaz baston kullandı.

Şahinbey Belediyesi engelli vatandaşların hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Bugüne kadar 3 bin 224 engelli vatandaşa manuel ve akülü tekerlekli sandalyenin yanı sıra 4 noktada akülü araç dolum istasyonu, 8 hasta bakım yatağı, 7 akıllı klozet, 101 adet işitme cihazı, 419 görme engelliye beyaz baston, analog görme engelli bilgisayarı hediye edildi. 

3 bin 224 akülü ve manuel sandalye dağıtımına ulaştık

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak hiçbir engelli kardeşimizi geri çevirmedik, sınırlama koymadık, ihtiyacına göre yardımcı olduk. Bugün itibariyle yeni dağıtımlarımızla birlikte 3 bin 224 akülü ve manuel sandalye dağıtımına ulaştık. Bugüne kadar 419 tane beyaz baston, 2 tane engelli parkı, 101 tane işitme cihazı dağıtarak 4 tane dolum istasyonu yaptık. Ayrıca yolların ve binaların girişlerinin de buna uygun olması lazım. Yaptığımız bütün kaldırımlarda hem görme engelli hem de fiziki engellilerin iniş çıkışına uygun halde yapıyoruz. Bugüne kadar her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduk bugünden sonrada onların yanında olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Hepimiz engelli adayıyız

“Bir gün değil 365 gün beraberiz” sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Tahmazoğlu, engelli vatandaşın taleplerini bekletmeksizin yerine getirdiklerini belirtti. “Hepimiz engelli adayıyız. Hiçbirimizin yarın ne olacağının garantisi yok. Eskiden tekerlekli sandalye için mavi kapak toplatılırdı. Eskiden bazı dernekler birkaç tekerlekli sandalye dağıtmak için verecekleri sandalyelerin 4-5 katı kadar reklam yapıyorlardı. Cumhurbaşkanımız ve hükumetimizin engellilere verdiği destekler, yasalarla engellilik engel olmaktan çıktı. Önce engeli kafamızdan çıkartmamız lazım, empati yapmamız gerekiyor” dedi.

Şahinbey Belediyesi inanılmaz başarılara imza atmış

Şahinbey İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiçek, “12 yıl öncesinde kaymakamlık yaptığım dönemlerde Dünya Engelliler Günün’de çeşitli ziyaretler ve etkinlikler düzenleyip sosyal medya kanalları ile de çeşitli mesajlar paylaşıyorduk. Sanki engelli kardeşlerimizi sadece o hafta hatırlıyormuşuz gibi durum oluşuyordu. 10-11 yıl öncesinde Kastamonu’nun Bozkurt İlçesi’nde kaymakamlık görevi yaptığım dönemlerde basketbol oynarken, ayağımı burktum. Bir engelli bireyin çalışırken yaşadığı zorlukları o dönem yakından gördüm. Görev yaptığım süreç içerisinde engelli kardeşlerimizin kamu hizmetlerinde yaşadığı sıkıntılara çözüm bulmaya çalıştım. Şahinbey İlçesi’nde göreve başlayalı 3 ay oldu. Gelirken bana buradaki zorluklardan bahsediyordu. Ancak geldikten sonra Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve ekibinin çalışmalarını gördüm. Gerek ihtiyaç sahibi aileler, öğrenciler ve engelli kardeşlerimize sunulan hizmetler noktasında inanılmaz başarılara imza atmışlar. Hatta bizlerin yapması ya da organize etmesi gereken birçok hususu belediye olarak üstlendi” ifadelerine yer verdi. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *