ANASAYFA arrow right Ekonomi

Enflasyon ayarı gelecek iddiası: Emeklilere Ramazan ikramiyesi ne kadar olacak?

Enflasyon ayarı gelecek iddiası: Emeklilere Ramazan ikramiyesi ne kadar olacak?
YAYINLAMA: 21 Mart 2022 / 18.45
GÜNCELLEME: 21 Mart 2022 / 18.45
İddiaya göre, Ramazan ayında enflasyona göre ayarlanacak emekli ikramiyelerinin son dönemlerin en yüksek ikramiyesi olması bekleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2022 yılının sonlarında yüzde 36'yı zorlayacak olan enflasyonla beraber Ramazan'da emekliler için ayarlanan ikramiyede enflasyona göre şekillenecek. Kurban Bayramı'nda 1000 lira olarak hesaplanan emekli ikramiyesi, sene sonunda enflasyonla beraber 1496,88 olarak belirleneceği iddialar arasında. Peki Ramazan'da emekli ikramiyesi ne olacak?

İşte tüm bilinmeyenler...

RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ 3000 TL'Yİ BULACAK

Milyonlarca emeklinin gözü verilecek olan ikramiyeye çevrildi. Arama motorlarında çokça arananlara arasında bulunan emekli ikramiyesi için yüzleri güldürecek haber yayınlandı. Açıklamaya göre emekli ikramiyesi 1500 TL'yi bulacak. Kurban ve Ramazan Bayramı'nda verilecek ikramiyenin belirlenmesiyle emekliler de derin bir nefes aldı.

2 Mayıs'ta başlayacak olan Ramazan Bayramı'yla emekli ikramiyesi de Mayıs 2022'de hesaplanacak.

Geçtiğimiz sene Kurban Bayramı'nda 1000 lira olarak hesaplara geçen emekli ikramiyesi, bu yıl yükselen enflasyonla 1496,88 olacağı kulislerde geçen iddialar arasında. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklinin cebine 2993,76 TL girmesi beklentiler dahilinde.

PEKİ KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK?

Arama motorlarında en çok aranan cevaplar arasında bulunan Bayram ikramiyesini kimler alabilir? sorusunun cevabı ise listemizde.

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri, şehit yakınları ve gaziler, ölüm aylığı alanlar, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden yararlanabilecekler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *