ANASAYFA arrow right Ekonomi

“Enerjide günlük ödemelerde erteleme söz konusu olabilir”

“Enerjide günlük ödemelerde erteleme söz konusu olabilir”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
Erdoğan’dan doğalgaz ve elektrik faturalarına dair açıklama
Erdoğan’dan doğalgaz ve elektrik faturalarına dair açıklama

Erdoğan, kabine üyeleriyle toplantısını telekonferans yöntemiyle gerçekleştirdi; “Enerjide günlük ödemelerin ertelenmesi hususunda, yani bu konuyu masaya yatırmanızda da fayda olur” dedi.
Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından Cumhurbaşkanlığı Kabine üyeleriyle telekonferans yöntemiyle yaptığı görüşmeyi paylaştı.
Paylaşımında, “Milletimizin hizmetinde mesaimiz devam ediyor. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın çalışmalarını yakından takip ediyor, adımlarımızı eş güdüm içerisinde atmayı sürdürüyoruz” dedi.
Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı görüşmelerin yer aldığı video, 6 dakika 51 saniye sürdü.
Çeşitli ürünlerin yurt dışına kaçırılması konusuna değinirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle de ürünleri çok değişik kanallarla yurt dışına kaçıranlara bu işin hesabını sorarız. Ülkemizin içinde de bu ürünleri fahiş fiyatlarla satanlara da bu işin hesabını kesinlikle sorarız. Bunun da biliyorsunuz bizim yasalarımızda yeri yok” dedi.
Erdoğan, enerji konusunda atılacak adımlar konusunda da şunları söyledi:
“Enerjide ise günlük ödemelerin ertelenmesi hususunda, yani bu konuyu masaya yatırmanızda da fayda olur. Yani bunlar düşünülebilir, erteleme konumuz olabilir ama doğalgaz ve elektriğin kapanması gibi bir şeyin içerisine takdir edersiniz ki biz çok daha zor günler yaşadık, böyle bir şeye girmedik. Çünkü bu devlet, sosyal devlettir. Sosyal devlette de böyle bir adım atılamaz. Bu konuda kararlı olacağız, işi götüreceğiz.”
“15 büyükşehirde toplu
taşıma yüzde 80 düştü”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da görüşmede şu bilgileri verdi:
“15 büyükşehirdeki tüm toplu taşımanın ne oranda düştüğü konusunda sonuç aldık. Yaklaşık şu anda yüzde 80 oranında 15 büyükşehirdeki toplu taşıma düşmüş. 1 Mart-23 Mart tarihi arasında. 1 Mart'ı bir tarafa 23 Mart'ı bir tarafa koyarsak toplam toplu taşımada yüzde 80'lik bir düşüş söz konusu yaklaşık 15 büyükşehirde. Yine onun dışında turizm ve turist tur otobüsleri yüzde 80 civarında düşmüş gözüküyor.”
“Eğitimde çok farklı
bir sistemi oluşturduk”
Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşmesinde, uzaktan eğitim çalışmalarını kısmen takip ettiğini belirtti ve “İnşallah bu çalışma sistemiyle geleceğe yönelik çok çok farklı bir sistemi de oluşturmuş oluyoruz, oturtmuş oluyoruz ve bunun teknolojisini de inşallah zaten mevcut ama bunu da geliştirmek suretiyle artık okullarımızın şu dönemde oldu bu dönemde olmadı diye bir endişeyi taşımayacağız” diye konuştu.
“Yarın sabah 50 bin
hızlı test kiti geliyor”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “Çin'de sadece bu 60 dakikalık süreyi kullanan hazırlık sürecini devre dışı bırakan bir kit bulduk. Bununla ilgili de yarın sabah 50 bin hızlı PCR kiti geliyor, bağlantı yaptık parasını ödedik” bilgisini verdi. bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *