ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Enerji tasarrufu yapmak milli bir görevdir

Enerji tasarrufu yapmak milli bir görevdir
YAYINLAMA: 10 Ağustos 2020 / 21.12
GÜNCELLEME: 10 Ağustos 2020 / 21.12
Ekonomimize katkıda bulunmak için enerji tasarrufu yapmalıyız

Dünyayı saran enerji bunalımı Türkiye’yi de almıştır. Ülkemizdeki enerji darboğazı hepimizin tasarrufuyla aşılacaktır.

Ekonomik kalkınmamızın başarısı üretimin artmasına bağlıdır. Üretimin artması için hammadde, emek, sermaye, enerji ve döviz gereklidir. Ülkemizde hammadde ve emek vardır. Sermaye, enerji ve döviz hızla kalkınmamıza yetmemektedir. Kalkınmış ülkeler dahi enerji tasarrufunu ilke olarak benimseyip uygulamaya geçmişlerdir. Enerji darboğazı hepimizin tasarruflarıyla aşılacaktır.

Enerji yaşamımızın temel taşıdır. Enerji açığını kapatmak, uygarca yaşamı sürdürmek için zorunludur. Dış satım gelirlerimiz enerji (petrol ve ürünleri) ithaline yetmemektedir.

Enerji kaybı döviz kaybıdır. Enerji darboğazını aşmak ve kalkınmayı gecikmeden desteklemek için enerji tasarrufu gereklidir.

Uygarca yaşamayı sağlayan enerjinin bütün dünyada olduğu gibi yurdumuzda da darlığı çekilmektedir. İç üretimimizin sınırlı kalışı nedeniyle bir kısım enerji dışarıdan ithal edilmektedir. İthal enerjisi ise gün geçtikçe pahalılaşmakta ve ekonomimize ağır bir yük olmaktadır. O halde enerjiyi tasarrufla kullanalım.

Enerjinin tasarrufla kullanılması, yalnız bir zorunluluk değil aynı zamanda milli bir görevdir. Halkımızın enerji tasarrufunda yapacağı gönüllü işbirliği kalkınmamızın desteği olacaktır. Enerji tasarrufunun başarısı ilginize bağlıdır.

Modern teknolojinin ürettiği cihazları kullanmak günümüz ihtiyaçlarındandır. Ancak bu cihazları çalıştıran enerjinin bir kısmı ithale dayanmaktadır. Bilinçli ve ölçülü kullanılmazsa döviz kaybına yol açar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *