ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Enerji santrali ihalesi yapıldı

Enerji santrali ihalesi yapıldı
YAYINLAMA: 15 Nisan 2021 / 14.36
GÜNCELLEME: 15 Nisan 2021 / 14.36
OSB’nin dört bölgesine enerji verecek Otoprodüktör Enerji Santrali’nin ihalesi yapıldı. 50 Milyon dolara mal olması planlanan ve yap işlet modeli ile yapılacak enerji santrali ihalesine 7 firma katıldı.

İhalenin sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Kurulacak enerji santrali ile birlikte OSB’de santral sayısı dörde çıkacak.

OSB toplantı salonunda dün gerçekleşen ihalenin komisyon başkanlığını Akif Ekici yaptı. OSB yönetim kurulu üyelerinin yaraşıra ihaleyi, GTO Başkanı Mehmet Aslan, GSO Başkanı Nejat Koçer, GSO Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, GİSAD Başkanı Muharrem Balat izledi. Basına açık olarak gerçekleşen ihale yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Kapalı zarf usulü ile yapılan enerji santrali ihalesine, Aksen firması adına Ali Mutafoğlu, Sanko-Caterpiller ortaklığı yetkilisi olarak Tümer Turna, Zorlu Holding A.Ş.’den Yüksel Güler, Karadeniz Holding A.Ş. adına Enis Geyik, Aryes-Akfen ortaklığı yetkilisi olarak Murat İlhan, Aksa Enerji olarak da Serdar Nişli teklif verdi. Firmaların teklif zarfları alınarak gerekli inceleme yapıldıktan sonra OSB’nin ileri sürdüğü şartlara uygun olan firma ile anlaşılacağı, bu nedenle de ihalenin sonucunun önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi. Komisyon Başkanı Akif Ekici’nin, tekliflerin incelenmesi için firmalardan istediği bir aylık süre kabul edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *